Δείτε πόσα αστέρια πήρε το SEAT Ibiza στα crash tests του Euro NCAP (video)


Στο group των δοκιμών του Euro NCAP συμμετείχαν μεταξύ άλλων τα Citroen C5 X, Volkswagen Golf, Mazda CX-60 αλλά και η BMW X1.

  • 12/10/2022

Δύο μοντέλα της SEAT, το Ibiza και το Aronaσυμμετείχαν στο group των αυτοκινήτων που μπήκαν στο μικροσκόπιο του Euro NCAP και κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις δοκιμές παίρνοντας τα πέντε πολυπόθητα αστέρια στο τομέα της ασφάλειας.

Για να είμαστε πιο ακριβείς τα μοντέλα της SEAT δεν πήραν τα πέντε αστέρια, αλλά ουσιαστικά τα διατήρησαν, αφού είχαν δεχθεί την ίδια αξιολόγηση όταν και δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά πριν από πέντε χρόνια.

Aπό τότε μέχρι και σήμερα οι δοκιμές έχουν γίνει πολύ πιο απαιτητικές και περιλαμβάνουν πλέον την εισαγωγή ενός κινούμενου εμποδίου στη δοκιμή μετωπικής σύγκρουσης κινούμενου αυτοκινήτου, που αντικαθιστά τη δοκιμή εμποδίου μέτριας μετατόπισης με παραμόρφωση. Αυτό βοηθά το Euro NCAP να αξιολογήσει την προστασία των επιβατών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου

Σύμφωνα με τη SEΑΤ τα πέντε αστέρια στα δύο μοντέλα ήταν το αποτέλεσμα της αναβάθμισης που έγινε με επιπλέον τροποποιήσεις στο αμάξωμα: η επανασχεδιασμένη δομή του μπροστινού άκρου προσαρμόστηκε για το νέο Mobile Progressive Deformable Barrier head-on crash, ενώ έγιναν και δομικές ενισχύσεις για προστασία από πλευρική πρόσκρουση.

Τα συστήματα συγκράτησης των οχημάτων ενημερώθηκαν επίσης για να ενσωματώσουν τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας με διπλό προεντατήρα, ενώ στο πίσω μέρος περιλαμβάνεται επίσης μια υπενθύμιση ζώνης ασφαλείας. Επιπλέον σχεδιάστηκε ένας νέος αερόσακος συνοδηγού. Δείτε στο παρακάτω video τα crash tests του SEAT Arona...

Tο SEAT Ibiza σημείωσε υψηλή βαθμολογία σε κάθε τομέα που δοκιμάστηκε: Ενήλικος Επιβάτης 83%, Παιδί Επιβάτης 82%, Ευάλωτος Χρήστης Δρόμου 66% και Υποβοήθηση Ασφάλειας 70%. Από την άλλη το SEAT Arona πέτυχε τις εξής βαθμολογίες: Ενήλικος Επιβάτης 83%, Παιδί Επιβάτης 83%, Ευάλωτος Χρήστης Δρόμου 65% και Υποβοήθηση Ασφάλειας 70%.

Στα υπόλοιπα μοντέλα του group που συμμετείχαν στη δοκιμή τα πολυπόθητα πέντε αστέρια πήρε η BMW 2 Series Active Tourer, η BMW X1, το BYD ATTO 3, το Mazda CX-60, η Mercedes-EQ EQE και τοVW Golf. Από την άλλη με τέσσερα αστέρια βαθμολογήθηκαν τα Citroen C5 X και Mobilize Limo.

Δείτε τα crash tests του SEAT Ibiza ...