Δείτε πόσο εύκολα κατάφερε να κλέψει μια BMW M2 Competition (video)


Τα γνωστά συστήματα keyless μπορεί να καθιστούν περιττή την χρήση του παραδοσιακού κλειδιού αλλά έχουν ένα μεγάλο κακό.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/3/2020

Αυτό δεν είναι άλλο από την σχετικά εύκολη αντιγραφή του σήματος που εκπέμπουν τα κλειδιά στην επικοινωνία τους με το αυτοκίνητο. Οι επίδοξοι κλέφτες μπορούν με τον σχετικό εξοπλισμό να αντιγράψουν ή να αναπαράγουν τον κωδικό που εκπέμπει το κλειδί και στην συνέχεια να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο, να βάλουν μπροστά και να φύγουν σαν κύριοι.

Κάπως έτσι έγινε και στο παρακάτω βίντεο. Όπως θα δείτε από την κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε το συμβάν η BMW M2 Competition ήταν παρκαρισμένη στο προαύλιο χώρο του σπιτιού όταν ο ένας κλέφτης αναπαράγει με έναν ενισχυτή σήματος το σήμα του κλειδιού. Ο άλλος απλά ανοίγει την πόρτα και βάζει μπροστά για να φύγει σαν κύριος.

Για καλή του τύχη ο ιδιοκτήτης της Μ2 στάθηκε τυχερός αφού το αυτοκίνητο του βρέθηκε μετά από περίπου δύο ώρες και σε απόσταση 40 km από το σημείο της κλοπής. Προφανώς οι κλέφτες να φοβήθηκαν πως υπήρχε κάποιο σύστημα εντοπισμού GPS στο αυτοκίνητο. Όπως και να έχει οι κατασκευαστές προωθούν νέας γενιάς keyless τα οποία όταν είναι ακίνητα (π.χ. ακουμπημένα στο τραπέζι) δεν εκπέμπουν σήμα ώστε να μην είναι δυνατή η αντιγραφή του.