Δείτε πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό scooter της Seat


To πρώτο ηλεκτρικό scooter από την Seat είναι γεγονός και κοστίζει στην Ισπανία όσο περίπου μισό Ibiza.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/10/2020

Η Seat, στην πορεία της προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί και σε άλλες μορφές κινητικότητας, και δη στους δύο τροχούς, με ένα ηλεκτρικό scooter.

Το ονομάζει ΜΟ eScooter 125 και θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του μέσα στο Νοέμβριο στην Ισπανία και με τη νέα χρονιά σε αρκετές αγορές της Ευρώπης. 

Η τιμή του ξεκινά στην τοπική αγορά από τα 6.250 ευρώ τα οποία είναι περίπου όσο μισό Ibiza (πάλι με τα δεδομένα της αγοράς της Ισπανίας). 

Διατίθεται σε μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων, και έχει ένα ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο είναι ενσωματωμένο στον πίσω άξονα με απόδοση είτε 9 ίππους (12 σε λειτουργία boost) και με ροπή στα 240 Νm. Η ισχύς αυτή του επιτρέπει να φθάνει στα 50 km/h από στάση σε 3,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική του ταχύτητα είναι στα 95 km/h.

H μπαταρία με την οποία εφοδιάζεται είναι των 5,6 kWh και είναι αφαιρούμενη ώστε να μπορεί να ανεφοδιαστεί στο σπίτι ή σε δημόσιους χώρους φόρτισης. Η συγκεκριμένη μπαταρία ζυγίζει 41 κιλά και χρειάζεται φόρτιση μεταξύ 6 και 8 ωρών για να πιάσει την μέγιστη αυτονομία των 137 χιλιομέτρων μέσα στην πόλη.