Δείτε πόσο πωλήθηκε μια σούπερ σπάνια Porsche 550A Spyder


Μία πολύ σπάνια Porsche 550A Spyder πωλήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ιταλία για το απίστευτο ποσό των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/6/2019

Η 550A Spyder ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του Γερμανού κατασκευαστή που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για αγώνες. Κάτω από το αμάξωμα υπήρχε ένα πλαίσιο από ατσάλινες δοκούς ενώ η ισχύς έφθανε στους 135 ίππους. Αν και το νούμερο ακούγεται μικρό, ο συνδυασμός με τα μόλις 530 κιλά του βάρους, εξασφάλιζαν εξαιρετικές για την εποχή επιδόσεις.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που βγήκε σε δημοπρασία είναι αυτό με τον αριθμό πλαισίου 0121 και ήταν το 15ο από τα 40 που κατασκευάστηκαν συνολικά. Αρχικά είχε πωληθεί σε έναν οδηγό από την Δανία το 1957 και είχε κερδίσει αμέσως σε αρκετούς αγώνες εκείνη την χρονιά.΄

Ο Βρετανός οδηγός John Manussis το είχε αγοράσει το 1958 όταν ζούσε στην Κένυα όπου και είχε εισάγει το αυτοκίνητο. Μετά από τέσσερα χρόνια στην ιδιοκτησία του, άλλαξε χέρια σε ένα ζευγάρι στην Τανζανία και μετά πωλήθηκε σε έναν έμπορο στο Ναϊρόμπι όπου και βάφτηκε μπλε και συμμετείχε σε διάφορα τοπικά events. 

Ένας Ιταλός συλλέκτης αγόρασε το αυτοκίνητο το 1979 και το κράτησε στα χέρια του 31 χρόνια, συμμετέχοντας αρκετές φορές στο Μille Miglia. To αυτοκίνητο τελικά πέρασε από ένα εκτεταμένο restoration μεταξύ του 2012 και του 2016 και από τότε έχει κάνει μόλις 100 χιλιόμετρα. Εξ ου και η υψηλή τιμή που κατάφερε να πιάσει στην δημοπρασία που είναι από τις υψηλότερες που έχει πωληθεί αυτοκίνητο της Porsche.