Δείτε σε 90 δευτερόλεπτα όλους τους νικητές του Le Mans (Video)


O φημισμένος 24ωρος αγώνας που ξεκίνησε το 1923 έχει το δικό του star system και μία ομάδα που έχει κυριαρχήσει σε νίκες.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: BUDGET DIRECT CAR INSURANCE
  • 15/7/2018

Από τα πολύ όμορφα πράγματα που συμβαίνουν στο διαδίκτυο είναι και κάποια τέτοια μικρά video που μας δείχνουν συνοπτικά την ιστορία της αυτοκίνησης. Στην συγκεκριμένη περίπτωση στο πολύ όμορφο video που έφτιαξαν στην Budget Direct Car Insurance έχουμε να κάνουμε με τους νικητές του 24ωρου αγώνα στο Le Mans και ποιά αυτοκίνητα ήταν εκείνα που πήραν τις πρώτες θέσεις σε όλες τις διοργανώσεις μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για το παλαιότερο αγωνιστικό γεγονός που συμβαίνει χωρίς διακοπή από το 1923, και από εκεί έχουν παρελέσει τα μεγαλύτερα ονόματα της αυτοκίνησης. Στο 90 δευτερολέπτων video βλέπουμε όχι μόνο τους νικητές αλλά και την εξέλιξη των αυτοκινήτων όλα αυτά τα χρόνια. Και μεταξύ άλλων παρατηρούμε ότι κάθε εποχή έχει τον διό της κυρίαρχο που καταφένει να παίρνει αρκετές κούρσες στη σειρά, μέχρι να έρθει κάτι πραγματικά καινούργιο και να αλλάξει τα πράγματα. 

Ο αγώνας ξεκίνησε να γίνεται με ανοικτά αυτοκίνητα μέχρι το 1952 που νίκησε η Mercedes 300 SL. Επίσης οι μόνες χρονιές που δεν έγινε ήταν το 1936 λόγω απεργίας των εργαζομένων, και βέβαια τα χρόνια του πολέμου, από το 1940 μέχρι το 1948.

Από τα στατιστικά που βγαίνουν από το video είναι ότι αποτελεί κατά κύριο λόγο ευρωπαϊκή υπόθεση, εκτός από τις νίκες των Ford GT40, της Mazda με το απίστευτο σε ήχο αυτοκίνητό της με Wankel κινητήρα το 1991 και φέτος με τη νίκη της Τoyota. 

Τις περισσότερες νίκες στον αγώνα έχει η Porsche με 19 πρωτιές, ενώ στην δεύτερη θέση είναι η Audi με 13 νίκες στα χρόνια της κυριαρχίας της στον 21ο αιώνα. Η Ferrari είναι αρκετά πίσω, στις 9 νίκες, με την Ford να έχει διακόψει την κυριαρχία της στην δεκαετία του 1960. 

Source: Budget Direct Car Insurance