Δείτε τα νέα μονοθέσια της Formula E [pics]


Η νέα σαιζόν 2018/ 2019 της Formula E θα ξεκινήσει το φθινόπωρο και θα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

  • 31/1/2018

Και αυτό γιατί η 5η κατά σειρά διοργάνωση θα διεξαχθεί με την καινούργια γενιά μονοθεσίων. Η οποία παρουσιάστηκε ήδη διαδικτυακά και θα δώσει το παρόν στο Σαλόνι της Γενεύης, με την επίσημη εκδήλωση να έχει προγραμματιστεί για τις 6 Μαρτίου. 

Οι εικόνες πάντως που έδωσε στη δημοσιότητα η παγκόσμια ομοσπονδία FIA είναι εντυπωσιακές. Απεικονίζουν ένα πραγματικά φουτουριστικό μονοθέσιο με καλυμμένους τους τροχούς. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι μοναδικό για όλες τις διοργανώσεις, ενώ πέρα από την εικόνα συμβάλλει και στην ασφάλεια. Μαζί με το Halo, που εδώ κάθε άλλο παρά ξένο σώμα δείχνει, μιας και έχει ενσωματωθεί πολύ ωραία στον όλο σχεδιασμό.

Χαρακτηριστική είναι και η απουσία ενιαίας πίσω πτέρυγας. Στη θέση της υπάρχουν δύο πιο μικρές πάνω από τους τροχούς, ενώ ο μεγάλος διαχύτης υποκαθιστά μέρος της κάθετης δύναμης που έχει χαθεί από την πρώτη επιλογή. 

Σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά μέρη οι μπαταρίες έχουν διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με αυτές των μοντέλων της πρώτης γενιάς με τα οποία διεξάγεται μέχρι τώρα το πρωτάθλημα. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι αλλαγές αυτοκινήτων θα καταργηθούν, γεγονός που εξασφαλίζει πρόσθετο ενδιαφέρον.

Ο προγραμματισμός της Formula E αναφέρει πως τα καινούργια μονοθέσια, που έχουν εξελιχθεί και θα κατασκευάζονται από τις Spark και Dallara, θα είναι ενεργά για τρεις τουλάχιστον σαιζόν. Στη δεύτερη από αυτές, την 2019/ 2020 θα μετέχουν και η Porsche με την Mercedes.