Δείτε τη Bugatti Chiron να φτάνει τα 417 χλμ/ώρα στην Autobahn! (Video)


H Bugatti Chiron ενός Τσέχου επιχειρηματία φαίνεται να πιάνει τα 417 χλμ/ώρα στην γερμανική Autobahn σε ένα βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. 

  • 21/1/2022

Η διάσημη Autobahn, ο γερμανικός αυτοκινητόδρομος που είναι γνωστός σε όλο τον πλανήτη για την απουσία ορίων ταχύτητας σε μερικά σημεία του έγινε θέμα συζήτησης για ακόμα μία φορά.

Αφορμή το βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω και έγινε viral στο διαδίκτυο τις προηγούμενες ημέρες. Σ’ αυτό μία Bugatti Chiron ενός Τσέχου επιχειρηματία φαίνεται να πιάνει τα 417 χλμ/ώρα στην γερμανική Autobahn, πολύ κοντά (μόλις 3 χλμ/ώρα) στο ηλεκτρονικά περιορισμένο όριο ταχύτητας του κατασκευαστή.

Ο Τσέχος επιχειρηματίας Radim Passer, οδηγός και ιδιοκτήτης της Bugatti Chiron δήλωσε ότι το εν λόγω βίντεο γυρίστηκε τον Ιούλιο του 2021 στον αυτοκινητόδρομο Α2 στο τμήμα από το Βερολίνο προς το Αννόβερο, όπου όπως λέει υπάρχει μία ευθεία 10 χιλιομέτρων με καλή ορατότητα. Την ώρα της δύσης του ηλίου και με ελάχιστη κίνηση η Bugatti Chiron των σχεδόν 1.480 ίππων φαίνεται στο ταχύμετρο του GPS να πιάνει τα 417 χλμ/ώρα.

Το βίντεο γρήγορα τράβηξε την προσοχή της γερμανικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταφορών της Γερμανίας που δήλωσε σε ανακοίνωση του ότι «καταδικάζει τέτοιες συμπεριφορές που μπορεί να οδηγήσουν σε κίνδυνο τον οδηγό του οχήματος και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Όλοι οι χρήστες του δρόμου θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες οδικής ασφάλειας».  

Μάλιστα, θεωρείται βέβαιο πως το όλο θέμα που έχει προκύψει με την συγκεκριμένη Bugatti στη Γερμανία θα επαναφέρει και πάλι την συζήτηση την επιβολή ορίων ταχύτητας στην Autobahn. Οι Πράσινοι, το κόμμα που συμμετέχει στη νέα γερμανική κυβέρνηση έχουν δηλώσει ότι θεωρούν λογικά τα όρια των 130 χλμ/ώρα, όμως έχουν αποτύχει να το θεσμοθετήσουν αφού υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από την κοινή γνώμη, καθώς η απουσία ορίων ταχύτητας είναι μία βαθιά ριζωμένη παράδοση στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους. Υπέρ των ορίων ταχύτητας έχει ταχθεί επανειλημμένως και ο 4 φορές πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel.