Δείτε τι μπορεί να συμβεί αν o οδηγός πηδήξει από το παράθυρο ενός εν κινήσει Tesla (Video)


Το Tesla Model 3 δεν είναι μόνο το δημοφιλέστερο ηλεκτροκίνητο του πλανήτη αλλά και ένα τετράτροχο που διατηρεί την πορεία του ακόμα και όταν ο οδηγός το εγκαταλείψει.

  • 23/4/2020

Έχουν γραφτεί πολλά και ειπωθεί ακόμα περισσότερα για την τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης και ειδικότερα για το Auto Pilot της Tesla το οποίο έχει κατηγορηθεί ακόμα και για την πρόκληση  τροχαίων δυστυχημάτων.

Η δική μας ιστορία, στην οποία πρωταγωνιστεί ο πολυδιαφημισμένος «αυτόματος πιλότος» της Tesla είχε ευτυχή κατάληξη παρά το γεγονός ότι το εγχείρημα ήταν παράτολμο, αν όχι ριψοκίνδυνο.

Ένας Αμερικανός YouTuber λοιπόν θέλησε να ανακαλύψει το τι μπορεί να συμβεί αν εγκαταλείψει το Tesla Model 3 την ώρα που αυτό κινείται.

Ναι σωστά καταλάβατε. Ένα Tesla Model 3 έμεινα θεωρητικά ακυβέρνητο καθώς ο οδηγός του το εγκατέλειψε πηδώντας στην κυριολεξία από το παράθυρο.

Τον έλεγχο του αυτοκινήτου ανέλαβε το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης και όπως θα παρακολουθήσετε και στο video που ακολουθεί όλα εξελίχθηκαν ομαλά.

Αυτό δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα πρέπει να επιχειρήσετε κάτι αντίστοιχο στην απίθανη περίπτωση που βρεθεί στα χέρια σας κάποιο μοντέλο της Tesla το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με το αμφιλεγόμενο Auto Pilot.

Διαβάστε επίσης:

Lucid Air: Το ηλεκτροκίνητο Tesla killer σε χειμερινές δοκιμές (Video)