Δείτε τι ποσό «έπιασε» αυτή η σπάνια BMW M3 Convertible του 1989 (photos)


Αυτή η καμπριολέ BMW E30 M3 έγινε σαν καινούρια και «έπιασε» υψηλό ποσό σε δημοπρασία πριν λίγες μέρες.

  • ΦΩΤΟ: Collecting Cars
  • 12/3/2023

Η κάμπριο έκδοση της BMW E30 M3 είναι μία σπάνια περίπτωση οχήματος. Κι αυτό, γιατί μόλις 781 εξ αυτών κατασκευάστηκαν ποτέ από τη βαυαρική μάρκα.

Μία εξ αυτών πωλήθηκε στο site Collecting Cars, έναντι 95.500 ευρώ - αρκετά χρήματα για ένα όχημα 34 ετών.

Το εν λόγω παράδειγμα έχει μόλις 80.407 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, κάνοντάς το σχετικά «νέο» σε ό,τι αφορά τη χρήση του. Έχει, επίσης, δεχθεί εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής από τη BMW Group Classic, γεγονός που αναβάθμισε σημαντικά την όψη και τις επιδόσεις του.

Στη «καρδιά» του βρίσκεται ένας εν σειρά 4κύλινδρος κινητήρας 2,3 lt, που συνδυάζεται με ένα 5τάχυτο, μηχανικόκιβώτιο ταχυτήτων, που στέλνει στη δύναμη στους πίσω τροχούς

Έχει βαφτεί σε χρώμα MacaoBlue Metallic, με την αποσπώμενη οροφή να έχει μαύρο χρώμα, όπως και το γεμάτο δέρμα εσωτερικό της E30 M3 Convertible.

Το αυτοκίνητο έρχεται και με άλλες ανέσεις και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, όπως τα σπορ καθίσματα μπροστά, το τιμόνι του τμήματος M, τον κλιματισμό και το ραδιόφωνο BMW Bavaria C Electronic. 

Μέσα στην ανακατασκευή, συμπεριλήφθηκαν αλλαγές σε κιβώτιο ταχυτήτων, σωλήνες φρένων, ψύξη λαδιού, πίσω άξονα, σιγαστήρα εξάτμισης, σωλήνωση κλιματισμού, ανεμιστήρα και συμπιεστή. 

Σύμφωνα με τον πωλητή, το όχημα βρίσκεται σε εξαίρετη κατάσταση, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά. Το τελευταίο του σέρβις έγινε από το τμήμα της BMW στο Ντίσελντορφ τον Ιούνιο του 2021, ενώ μαζί με το αυτοκίνητο ήρθαν κι όλα τα έγγραφα που δείχνουν την πορεία της ανακατασκευής και συντήρησής του.