Δείτε τι θα παρουσιάσει η Suzuki στην έκθεση του Τόκιο


Στις 23 Οκτωβρίου η έκθεση του Τόκιο θα ανοίξει τις πύλες της στο κοινό και κυρίως οι ιαπωνικές εταιρείες θα παρουσιάσουν τα σχέδια και τα πλάνα τους για το μέλλον.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 2/10/2019

Η Suzuki θα δώσει δυναμικά το παρόν στην έκθεση της ιαπωνικής πρωτεύουσας, παρουσιάζοντας μια σειρά από πρωτότυπα. Μεταξύ αυτών το Waky Spo έναν μικρό μοντέλο με ρετρό εμφάνιση που παραπέμπει άμεσα στο λιλιπούτειο Suzuki Fronte της δεκαετίας του ’60.

Σε αντίθεση όμως με το τελευταίο που είχε εξωτερικούς καθρέφτες στα εμπρός φτερά, χαρακτηριστική θέση για τα ιαπωνικά μοντέλα ανεξαρτήτως μεγέθους εκείνης της εποχής, το σύγχρονο θα έχει στη θέση τους κάμερες. Η Suzuki αφήνει να εννοηθεί πως το σύστημα πρόωσής του θα είναι plug-in υβριδικό.

Το δεύτερο σημαντικό concept car της Suzuki θα είναι το Hanare, ένα τετραγωνισμένο βαν με χαρακτηριστικά μικρά παράθυρα που συντελούν στο να το κάνουν να δείχνει πιο μεγάλο από ότι είναι στην πραγματικότητα. Το Hanare στο ιαπωνικά σημαίνει εξοχική κατοικία και η Suzuki το χαρακτηρίζει ως «δωμάτιο σε ρόδες», ενώ θα είναι πλήρως αυτόνομο. Για να μπορούν να εκμεταλλευτούν όλοι οι επιβαίνοντες το εσωτερικό του.

Ταυτόχρονα στο περίπτερό της Suzuki θα βρίσκονται μερικές παραλλαγές του Hustler (το πορτοκαλί στην κεντρική φωτογραφία ή ως concept το μπλε), καθώς και το Ebery Combi (το λευκό-κίτρινο). Το τελευταίο είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε μητέρες να μπορούν να θηλάζουν και να αλλάζουν πάνες στα μωρά τους σε εκδηλώσεις που γίνονται σε ανοικτούς χώρους ή έπειτα από φυσικές καταστροφές. Μιλάμε δηλαδή για ένα αυτοκίνητο ειδικών αποστολών στην κυριολεξία.