Δείτε την Aston Martin Valkyrie AMR Pro να βγαίνει… παγανιά στη Laguna Seca (video)


Το track-only "θηρίο" με τον Cosworth V12 των 1.000 PS βγήκε για μερικά γρήγορα περάσματα στην πίστα της Laguna Seca και κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα.  

  • 17/6/2022

Όταν έχεις την ευκαιρία να δεις και κυρίως να ακούσεις μια Aston Martin Valkyrie AMR Pro να ξεχύνεται στην πίστα δεν πρέπει να την αφήνεις να πηγαίνει χαμένη. Κάπως έτσι σκέφτηκε ο YouTuber Speed Phenom και όταν ενημερώθηκε πως το αυτοκίνητο θα βγει για μερικούς γύρους στην Laguna Seca, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Hypercar Invitational, πήρε τον εξοπλισμό του και έφυγε τρέχοντας για να την απαθανατίσει.

Αφού είχε την ευκαιρία να κάνει μερικές βόλτες περιμετρικά της ενώ βρίσκονταν παρκαρισμένη στα pits, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην εξέδρα και απόλαυσε τα εντυπωσιακά περάσματα με τις υψηλές ταχύτητες και τον εκκωφαντικό ήχο της εξάτμισης.

Θυμίζουμε πως η AMR Pro είναι η track-only έκδοση της Valkyrie και εφοδιάζεται με έναν ατμοσφαιρικό V12 της Cosworth που αποδίδει 1.014 PS/11.000 rpm και ο οποίος έχει αποχωριστεί το υβριδικό σύστημα του μοντέλου παραγωγής ώστε να μειωθεί το συνολικό βάρος.

Από εκεί και πέρα το αμάξωμα έχει προσεχθεί ιδιαίτερα αναφορικά με την αεροδυναμική ενώ οι Βρετανοί ανακοίνωσαν πως η κάθετη δύναμη έχει διπλασιαστεί χάρη στις νέες πτέρυγες και το αυτοκίνητο μπορεί να αναπτύξει πλευρική επιτάχυνση μεγαλύτερη των 3G!

Δείτε τo video…

Πηγή: YouTube/ Speed Phenom