Δείτε την BMW iX που παρκάρει μόνη της (Video)


Το βίντεο δείχνει τον οδηγό να κατεβαίνει από το iX σε ένα καθορισμένο μέρος στο πάρκινγκ. Στη συνέχεια, με μία εφαρμογή τίθεται σε λειτουργία η αυτόματη στάθμευση.  

  • 20/9/2021

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου είχαν πρόσβαση σε έναν αυτοματοποιημένο χώρο στάθμευσης, όπου η BMW την δυνατότητα της πλήρως ηλεκτρικής iX να παρκάρει μόνη της, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια από τον οδηγό.

Το βίντεο που η Βαυαρική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα, δείχνει τον οδηγό να κατεβαίνει από το iX σε ένα καθορισμένο μέρος στο πάρκινγκ. Στη συνέχεια, με μία εφαρμογή τίθεται σε λειτουργία η αυτόματη διαδικασία στάθμευση.  

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό αισθητήρων και καμερών που βρίσκονται στην iX, καθώς και αυτών που βρίσκονται σε όλο το πάρκινγκ, το SUV είναι σε θέση να περιηγηθεί προς ένα σημείο όπου εκεί κάνει και όπισθεν.

Στη συνέχεια, ένας ρομποτικός βραχίονας εκτείνεται από τον χώρο στάθμευσης συνδέεται στην iX ώστε να μπορεί να φορτίσει την μπαταρία του. Το βίντεο δείχνει ακόμη και την iX να πλησιάζει σε ένα αυτοματοποιημένο πλυντήριο αυτοκινήτων στο χώρο στάθμευσης. 

Όταν επιστρέφει ο οδηγός του iX, το μόνο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει την εφαρμογή και να καλέσει την BMW πίσω στο σημείο από όπου και ξεκίνησε.  

Η Bosch βρίσκεται πίσω από το αυτόματο σύστημα στάθμευσης μια και συνεργάζεται με αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης και της Daimler από το 2015.

Στα μέσα του 2017, ξεκίνησε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης στο Μουσείο Mercedes-Benz στη Στουτγάρδη, της Γερμανίας.