Δείτε την Lamborghini Urus να «κατεβάζει» 262 km/h για πλάκα (video)


Η ταχύτητα της Lamborghini Urus δοκιμάζεται σε μία πρώην διαστημική βάση αποδεικνύοντας γιατί συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ταχύτερα SUV στον κόσμο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Johnny Bohmer Proving Grounds - YouTube
  • 9/5/2023

Η Lamborghini Urus ταξιδεύει στη Φλόριντα και κατακτά τα εδάφη του Johnny Bohmer Proving Grounds, πρώην βάση για διαστημικά λεωφορεία. Πρόκειται για μία έκταση μήκους 2,5 μιλίων (4 km), η οποία βρίσκεται στην ακτή της Φλόριντας, κι έτσι είναι ιδιαίτερα επίπεδη, αποτελώντας το τέλειο μέρος για δοκιμές, sprint και «κυνήγι» τελικής ταχύτητας.

Στο συγκεκριμένο video που δημοσίευσε το κανάλι των εγκαταστάσεων στο YouTube, η Urus χρησιμοποιεί μέρος του αεροδιαδρόμου για να κάνει δοκιμές επιτάχυνσης από στάση. Αυτό φυσικά είναι η απόλυτη ευκαιρία για την Urus να αποδείξει από τι είναι φτιαγμένη.

Λεπτομέρειες που αφορούν το μοντέλο αναφέρουν ότι πρόκειται για μία μονάδα του 2022, που σημαίνει ότι το SUV των Ιταλών «κρύβει» κάτω από το κάλυμμα έναν twin turbocharged κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,0 L, ο οποίος παράγει 641 ίππους. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, το sprint από στάση στα 100 km/h γίνεται σε λιγότερο από 4 sec. Αυτή η επίδοση κάνει την Urus ένα από τα ταχύτερα SUV στον κόσμο.

Στο video αναφέρεται επίσης ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές, αφού η θερμοκρασία δεν ήταν αυξημένη κι ο αέρας περιορισμένος. Είναι γνωστό ότι η Urus μπορεί να αγγίξει τα 305 km/h, αν της δοθεί ο χώρος να το κάνει. Το ερώτημα που τέθηκε από την ομάδα του Johnny Bohmer Proving Grounds είναι αν το ιταλικό SUV μπορεί να καταφέρει αυτή την επίδοση στο περιθώριο ενός μιλίου (1,6 km), κι η απάντηση είναι όχι.

Η κόκκινη Urus ξεκινά την προσπάθειά της με σχετικά χαμηλή ταχύτητα, με τον οδηγό να μην ενεργοποιεί το launch control. Τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε περίπου 5 sec, ενώ τα 200 km/h εμφανίζονται στο κοντέρ 4 sec αργότερα. 14 sec μετά από αυτό, το πανίσχυρο SUV ξεπερνά τα 160 mph (257 km/h).

Η Urus ολοκληρώνει την «επιχείρησή» της με το πέρασμα από τις σημαίες που έχουν τοποθετηθεί στο όριο του ενός μιλίου, με το κοντέρ να δείχνει 166 mph, που μεταφράζεται σε 267 km/h.

Δείτε το video: