Δείτε την Mercedes-AMG One να «διαλύει» το ρεκόρ του Nurburgring (photos-video)


Η Mercedes-AMG One είναι πλέον ο κάτοχος του ρεκόρ γύρου στο Nurburgring Nordschleife, καταρρίπτοντας την προηγούμενη επίδοση κατά 7,817 sec.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: MERCEDES-BENZ
  • 11/11/2022

Το ρεκόρ της «Πράσινης Κόλασης» σπάει για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2021, όταν μία Porsche 911 GT2 RS «πέταξε» στο Nurburgring, ολοκληρώνοντας ένα γύρο σε μόλις 6:43.000. Η Mercedes-AMG One κατάφερε να κάνει τα «μαγικά» της και έσπασε το ρεκόρ κατά 7,817 sec, καταγράφοντας επίδοση 6:35.183 στη χάραξη των 20,8 km της πίστας.

Ο Γερμανός οδηγός αγώνων Maro Engel βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της One και κατάφερε να ολοκληρώσει μόλις 4 γύρους, καθώς οι καιρικές συνθήκες είχαν κάνει το οδόστρωμα της πίστας αρκετά ολισθηρό. Οι συνθήκη αυτή δεν επέτρεψε στους Γερμανούς να αξιοποιήσουν όλο το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους, όμως αυτό δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον Engel.

Πριν το χρονόμετρο δείξει 0, ο Engel έιχε ήδη καταφέρει να καταρρίψει το ρεκόρ, όμως οι συνθήκες συνέχισαν να βελτιώνονται, επιτρέποντάς του να πιέσει ακόμα περισσότερο, κατεβάζοντας κι άλλο το χρόνο του.

«Δεν περίμενα ότι θα μπορούσαμε να καταγράψουμε έναν τέτοιο χρόνο στις συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα. Κάποια καίρια σημεία της πίστας δεν είχαν στεγνώσει ακόμα εντελώς και ήταν κάπως δύσκολο. Ήταν μία ιδιαίτερη πρόκληση,» είπε ο Engel μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς του.

Η Mercedes φυσικά προσέλαβε έναν ειδικό, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι η προσπάθεια της One θα ήταν νόμιμη και ότι το αυτοκίνητο επρόκειτο για όχημα παραγωγής, ότι δηλαδή, δεν είχε δεχτεί ειδικές τροποποιήσεις και είχε τις εργοστασιακές του ρυθμίσεις.

Το «στήσιμο» του οχήματος περιλάμβανε τη ρύθμιση του camber στην υψηλότερη δυνατή λειτουργία, προκειμένου το όχημα να παραδίδει τη βέλτιστη ισχύ, η οποία ανέρχεται στα 1.063 PS.

Παρακολουθήστε τη Mercedes-AMG One να «σπάει» το χρονόμετρο στην «Πράσινη Κόλαση»: