Δείτε την Porsche 718 Cayman GT4 RS να «αλώνει» το Nurburgring (video)


Οι 500 ίπποι του κεντρομήχανου «θηρίου» της Porsche βρέθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον, την «Πράσινη Κόλαση», σπάζοντας τα χρονόμετρα.

  • 10/5/2022

To γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Sport Auto έκανε αυτό που ονειρεύεται κάθε οδηγός: πήρε στα χέρια του μία Porsche και την έβαλε μέσα στα όρια των δύο εμβληματικών πιστών της Γερμανίας, του Nurburgring και του Hockenheim.

Συγκεκριμένα διάλεξε την 718 Cayman GT4 RS η οποία εφοδιάζεται με έναν flat-six ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει 500 PS και 449 Nm ροπής, με όριο περιστροφής τις 9.000 rpm.

Το σύνολο συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων μέσω του οποίου η δύναμη του αυτοκινήτου μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα πάντα με τον κατασκευαστή, η τελική ταχύτητα είναι τα 315 km/h και το 0-100 km/h έρχεται σε 3.2 sec.

Στη θέση του οδηγού έκατσε ο 41χρονος Γερμανός Christian Gebhardt ο οποίος γνωρίζει και τις δύο πίστες σαν… την παλάμη του. Στην «Πράσινη Κόλαση» σημείωσε χρόνο 7:16.15 όπου είναι κατά 11.65 sec πιο αργός σε σχέση με την επίσημη μέτρηση της Porsche. Από την άλλη στο Hockenheim το lap time ήταν 1:47.6.

Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με το ένα σετ ελαστικών Pilot Sport Cup 2 R της Pirelli που το βοήθησε να κινηθεί με μεγάλη σταθερότητα μεταξύ των στροφών και στις δύο διαδρομές. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό στοιχείο που θα ξεχωρίσετε παρακολουθώντας το παρακάτω video, είναι ο εκπληκτικός ήχος του κινητήρα.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει viral ένα video που δημοσιεύτηκε από το Nurburgring και παρουσίαζε ένα Toyota GR Yaris να κοντράρει... στα ίσια μια Porsche 718 Cayman GT4.

Δείτε το video…

Πηγή: Sport Auto