Δείτε την Porsche 911 να σκαρφαλώνει στο ψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου (video)


Δύο τροποποιημένες Porsche 911 ανέβηκαν στην κορυφή του πιο ψηλού ηφαιστείου στον κόσμο, αντιμετωπίζοντας σκληροτράχηλες διαδρομές και θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ-VIDEO: PORSCHE
  • 4/11/2022

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche μετατρέπει την 911 σε off-road όχημα: Το 1985, οι Γερμανοί κέρδισαν το Ράλλυ Dakar με μία υπερ-τροποποιημένη 911, καταφέρνοντας να κάνουν κάτι εξαιρετικά πρωτοποριακό για την εποχή.

Αυτή τη φορά, η Porsche δεν κατακτά το υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αλλά το υψηλότερο ηφαίστειο του κόσμου. Πρόκειται για το Ojos del Salado στη Χιλή, το οποίο έχει υψόμετρο 6.007 μέτρα. Ο οδηγός της μίας εκ των δύο 911, Romain Dumas, την «εκτόξευσε» στην κορυφή του ηφαιστείου, ξεπερνώντας εμπόδια όπως σκληροτράχηλες διαδρομές και θερμοκρασίες που έπεσαν κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου.

Νέοι, ειδικά τροποποιημένοι άξονες αύξησαν την απόσταση του πατώματος από το έδαφος στα 350 mm, ενώ τοποθετήθηκαν τροχοί πλάτους 12,2 ιντσών, κατασκευασμένοι για off-road εξορμήσεις, που προσέφεραν στην 911 μεγάλα επίπεδα πρόσφυσης, προκειμένου να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις αντίξοες συνθήκες. Στο εσωτερικό, τοποθετήθηκαν ένας κλωβός ασφαλείας, καθίσματα από ανθρακόνημα και ζώνες 5 σημείων.

Παρόλο που οι δύο 911 έλαβαν τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να καταφέρουν να αναρριχηθούν μαζί με τον Dumas και την ομάδα του στην κορυφή του Ojos del Salado, η μονάδα ισχύος διατήρησε τις εργοστασιακές της ρυθμίσεις. Η συγκεκριμένες Porsche 911 φέρουν έναν 6κύλινδρο επίπεδο κινητήρα χωρητικότητας 3,0 L, που αποδίδει 449 PS ιπποδύναμης, τον οποίο η εταιρεία έχει συνοδεύσει με ένα σύστημα μετάδοσης 7 σχέσεων.

Όσον αφορά στην εμφάνιση, η Porsche εμπνεύστηκε από τα αγωνιστικά της, και στις δύο περιπτώσεις. Η μία 911 φέρει το ίδιο livery με την Porsche 963 LMDh, το όχημα με το οποίο θα συμμετέχει η ομάδα στους αγώνες αντοχής από το 2023, ενώ η εμφάνιση της άλλης έχει σχεδιαστεί από τους ανθρώπους της Porsche στο Weissach.

Δείτε την Porsche 911 να ξεκινά το ταξίδι της: