Δείτε την Porsche Taycan Cross Turismo σε δράση (video)


H πρεμιέρα της Cross Turismo εκδοχής της Taycan αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην άνοιξη. Μέχρι τότε, απολαύστε την!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 19/2/2021

H Porsche έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο που μας δείχνει τις ικανότητες της Taycan Cross Turismo και με τον υπεύθυνο για την προϊόντική γκάμα του μοντέλου, Stefan Weckbach, να μας μιλά για το αυτοκίνητο. Το οποίο φυσικά καλύπτεται από βαρύ καμουφλάζ αλλά μπορούμε να διακρίνουμε πως πρόκειται για μια crossover εκδοχή με νέα οροφή και βάγκον πρακτικότητα.

Το στέλεχος της Porsche αναφέρει πως πρόκειται για το ιδανικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο για εξορμήσεις στην ύπαιθρο και για αυτό έχε υιοθετηθεί αυξημένη απόσταση αμαξώματος από το έδαφος και διάφορα αλλά εκτός δρόμου χαρακτηριστικά.

Ένα από αυτά είναι και η επιλογή CUV από το μενού των προφίλ οδήγησης, το οποίο θα ενεργοποιείται με το πάτημα ενός διακόπτη και θα βελτιστοποιεί τα δυναμικά χαρακτηριστικά για κίνηση σε ανώμαλο έδαφος και ειδικότερα σε χωματόδρομους. Θα μεταβάλλεται ανάλογα τόσο η λειτουργία του συστήματος πρόωσης, όσο και της ανάρτησης για την καλύτερη διαχείριση και επίπεδα άνεσης.

«Με την Taycan Cross Turismo, θέλουμε να προσφέρουμε λίγο περισσότερο χώρο, λίγο περισσότερη πρακτικότητα και ευελιξία», λέει στο βίντεο ο Weckbach. «Εξελίξαμε μια εντελώς νέα γραμμή οροφής, εξοπλισμένη με ράγες, μια πιο γενναιόδωρη δεύτερη σειρά καθισμάτων με μεγαλύτερο πορτμπαγκάζ, για να φτιάξουμε ένα αυτοκίνητο ιδανικό για έναν δυναμικό τρόπο ζωής. Ένα αυτοκίνητο που είναι ιδανικό τόσο για αστικό περιβάλλον όσο και για την ύπαιθρο».

Τέλος, να πούμε πως οι πωλήσεις της Taycan Cross Turismo θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο έτος και τα συστήματα πρόωσης θα είναι τα ίδια με της απλής Taycan, δηλαδή της πισωκίνητης με τους 326 PS, της Taycan 4S με 530 PS, της Taycan Turbo με 680 PS και της Taycan Turbo S με 761 PS.