Δείτε το ατύχημα του James May στα γυρίσματα του The Grand Tour (video)


Ο James May είχε ένα τρομακτικό τρακάρισμα κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του νέου επεισοδίου της εκπομπής The Grand Tour, A Scandi Flick, που προβλήθηκε από το Amazon Prime Video στις 16 Σεπτεμβρίου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / VIDEO: RIZKI BAGJA
  • 20/9/2022

Λίγους μήνες πριν την κυκλοφορία του νέου special επεισοδίου της εκπομπής The Grand Tour, με τίτλο 'A Scandi Flick', ο παρουσιαστής James May, πρώην μέλος της ομάδας παρουσίασης του Top Gear, υπέστη τραύματα μετά το ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Στο νέο επεισόδιο, οι James May, Richard Hammond και Jeremy Clarkson ταξίδεψαν μέσα από το παγωμένο σκηνικό των σκανδιναβικών χωρών, κάνοντας γυρίσματα στη Νορβηγία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Η ονομασία 'A Scandi Flick' δόθηκε στο επεισόδιο εξαιτίας του ράλι-χαρακτήρα του, καθώς οι τρεις Βρετανοί «καταλαμβάνουν» τους δρόμους και τα χιονισμένα μονοπάτια της Σκανδιναβίας οδηγώντας 3 αυτοκίνητα που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον στα ράλι: Mitsubishi Lancer Evo VIII για τον James MayAudi RS4 για τον Jeremy Clarkson και Subaru Impreza WRX STI για τον Richard Hammond.

Προσπαθώντας να αποδείξουν ποιος έχει φέρει μαζί του το ταχύτερο αυτοκίνητο, και με τον Clarkson να υποστηρίζει ότι παρόλο που το Subaru του δεν πρόκειται για ένα κλασικό μοντέλο ράλι, είναι αρκετά γρήγορο για να ανταγωνιστεί τους δύο συμπαρουσιαστές του, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία πρόκληση που θα έβαζε τέλος στην κόντρα τους.

Ένα τούνελ στη Νορβηγία φαινόταν ιδανικό για μία τέτοια αναμέτρηση, με τους τρεις να κάνουν το σπριντ από την αρχή μέχρι το τέλος του τούνελ, καταγράφοντας το χρόνο τους. Τα πράσινα φώτα του τούνελ ανάβουν καθώς το αυτοκίνητο περνάει από κοντά τους, ενώ στο τέλος βρίσκεται ένας τοίχος με κόκκινα φώτα, που σηματοδοτεί το τέλος του.

Ο May έκανε μία εξαιρετική εκκίνηση, όπως είπε και ο Hammond, όμως τα φώτα δεν άναψαν αρκετά νωρίς, καθώς ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα ο ίδιος να μη δει εγκαίρως το τέλος του τούνελ, να φρενάρει αργότερα και να προσκρούσει πάνω σε αυτόν.

Το ατύχημα προβλήθηκε εξ ολοκλήρου στο επεισόδιο της σειράς, με τον James May να καταστρέφει ολοσχερώς το Mitsubishi Lancer Evo VIII του. Ο Βρετανός κατάφερε να βγει από το Evo του μόνος του, όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Αργότερα στο επεισόδιο, ο May φαίνεται να επισκευάζει το πληγωμένο του Mitsubishi, το οποίο κατάφερε μάλιστα να επιστρέψει στο δρόμο και να επιβιώσει στο υπόλοιπο του ταξιδιού.

Δείτε το στιγμιότυπο: