Δείτε το Audi RS Q8 να σπάει το ρεκόρ στο Nurburgring (Video)


Ο τίτλος του ταχύτερου SUV στην πράσινη κόλαση του Nurburgring άλλαξε χέρια, με το υπό εξέλιξη Audi RS Q8 να εκθρονίζει την Mercedes-AMG GLC 63 S.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 6/11/2019

Μπορεί το Audi RS Q8 να μην έχει πραγματοποιήσει επισήμως την πρώτη του δημόσια εμφάνιση -αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στα τέλη του μήνα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Los Angeles- ωστόσο κατέχει ήδη τον τίτλο του ταχύτερου SUV στη θρυλική πίστα του Nurburgring.

To νέο υψηλών επιδόσεων SUV της Audi ολοκλήρωσε τα 20,8 χιλιόμετρα της πράσινης κόλασης σε 7 λεπτά 42 δευτερόλεπτα και 2 δέκατα, εκθρονίζοντας από την κορυφή της σχετικής κατάταξης την Mercedes-AMG GLC 63 S.

Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως οι προδιαγραφές του, το Audi RS Q8 θα εφοδιάζεται με τον διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα των 4,0 λίτρων, η απόδοση του οποίου θα αγγίζει τους 600 ίππους και τα 800 Nm ροπής.

Δεδομένη, επίσης, θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης όπως άλλωστε και του αυτόματου κιβωτίου των οκτώ σχέσεων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το ίδιο το Audi SQ8 αλλά και το νέο ρεκόρ που πέτυχε στο Nurburgring πρόκειται να γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες, προσεγγίζοντας την παγκόσμια πρεμιέρα του αυτοκινήτου στην Πόλη των Αγγέλων.