Δείτε το μοναδικό νέο πλαίσιο από carbon fiber της McLaren


H βρετανική εταιρία θα χρησιμοποιήσει αυτό το "δάπεδο" σε όλα της τα αυτοκίνητα από τις αρχές της νέας δεκαετίας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/3/2019

Μοιάζει με μοντέρνο γλυπτό όμως η χρησιμότητά του είναι εντελώς διαφορετική. Πρόκειται για το νέο πλαίσιο κατασκευασμένο εξ' ολοκλήρου από carbon fiber το οποίο θα χρησιμοποιεί η McLaren στα νέα μοντέλα της που θα έλθουν στα πρώτα χρόνια της επόμενης δεκαετίας

Το νέο πλαίσιο που ονομάζεται MonoCell κατασκευάστηκε στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Υorkshire που κόστισαν 66 εκατομμύρια δολάρια και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στον κεντρικό εργοστάσιο της McLaren στο Woking. 

O κωδικός του είναι "PLT-MCTC – 01" που σημαίνει "Prototype Lightweight Tub, McLaren Composites Technology Centre – 01" και στόχο έχει την μείωση του βάρους των οχημάτων της εταιρίας στο μέλλον.

Η αιτία πίσω από την ύπαρξη ενός τέτοιου εξελιγμένου πλαισίου είναι ότι τα αυτοκίνητα της McLaren θα αποκτήσουν σίγουρα κάποια ηλεκτρική ή υβριδική μορφή μέχρι το 2025, οπότε η μείωση του βάρους των υπόλοιπων μηχανικών μερών κρίνεται απαραίτητη ώστε να διατηρηθεί το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου μέσα στα πλαίσια μιας super spor κατασκευής.