Δείτε το νέο Ford Kuga 2023 χωρίς καμουφλάζ! (photos)


Η facelift έκδοση του πετυχημένου μοντέλου είναι πιο μοντέρνα και «επιθετική» εξωτερικά και με σημαντικές καινοτομίες στο εσωτερικό της.

  • 26/7/2022

Τα αποκαλυπτήρια για το νέο Ford Kuga έγιναν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όχι, δεν υπήρξε επίσημη παρουσίαση για το νέο μοντέλο, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2023, αλλά «συνελήφθη» στις ΗΠΑ από το Autoweek.nl να κυκλοφορεί χωρίς καμουφλάζ.

Ο στόχος της Ford ήταν να βελτιώσει την εξωτερική εικόνα του πετυχημένου μοντέλου της – μην ξεχνάμε ότι στην έκδοση PHEV ήταν το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο ανεξαρτήτου μάρκας στην Ευρώπη. Και το facelift που πραγματοποιήθηκε είναι σημαντικό και διαφοροποιεί σχεδόν πλήρως τη νέα έκδοση από την αρχική.

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν πως η νέα σχεδίαση είναι σαφώς πιο σπορτίφ, αλλά ταυτόχρονα αποπνέει μεγαλύτερη κομψότητα και είναι ξεκάθαρα πιο μοντέρνα. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι πιο λεπτά και έχουν σχήμα που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μοντέλο της Ford, ενώ ολοκαίνουρια είναι και η μάσκα αλλά και ο προφυλακτήρας. Αντίθετα, στο πίσω μέρος οι διαφορές είναι ελάχιστες.

Παρόλα αυτά, το Kuga (που στις ΗΠΑ λανσάρεται ως Escape) θα έχει αρκετούς νεωτερισμούς. Στη σπορ σειρά «ST-Line» οι προφυλακτήρες και οι θόλοι των τροχών θα είναι και αυτοί βαμμένοι στο χρώμα του αμαξώματος. Επιπλέον, θα υπάρχει μία λωρίδα LED ανάμεσα στους προβολείς, που στις υπόλοιπες εκδόσεις δε θα υπάρχει και θα είναι απλά από χρώμιο. Επιπλέον, διαθέτει LED φώτα ομίχλης με λεπτομέρειες που η νέα «Active» σειρά δεν προσφέρει.

Τα «ανανεωμένα» Escape και Kuga θα έχουν επίσης καινοτομίες και στο εσωτερικό τους. Θα διαθέτουν ένα πιο προηγμένο σύστημα πολυμέσων «Sync», με μεγαλύτερη και ευκρινέστερη οθόνη αφής υψηλότερης ανάλυσης, καθώς και νέες επιλογές συνδεσιμότητας και εξοπλισμό ασφαλείας.

Τέλος, η σειρά των κινητήρων θα αναβαθμιστεί, επίσης, για να προσφέρει καλύτερη οικονομία καυσίμου, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης PHEV.

Το ντεμπούτο του νέου Kuga πρόκειται να γίνει μετά το καλοκαίρι, με το εμπορικό λανσάρισμα να αναμένεται στις αρχές του 2023.

Πηγή: Autoweek.nl