Δείτε το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της Hyundai και το θρυλικό Galloper


Ταξιδεύουμε στο άγνωστο παρελθόν της Hyundai μέσα από την ιστορία του πρώτου επιβατικού αυτοκινήτου των Κορεατών καθώς και του σκληροτράχηλου Galloper.

  • 8/11/2020

H ιστορία της Hyundai είναι άγνωστη στους πολλούς, καθώς η παρουσία της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας εκτός των στην ευρωπαϊκή ήπειρο τη δεκαετία του 1970 ήταν μάλλον νωθρή.

Κι όμως το πρώτο μαζικής παραγωγής επιβατικό όχημα της Hyundai, το περίφημο Pony, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό έδαφος και ειδικότερα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Τορίνο, φέροντας τη σχεδιαστική υπογραφή της Italdesign ή αν προτιμάτε του Giorgetto Giugiaro.

H παρουσία της Hyundai στην αυτοκινητιστική Μέκκα του ιταλικού Βορά πέρασε απαρατήρητη αυτό ωστόσο δεν πτόησε τους Κορεάτες, οι οποίοι είχαν ήδη εντάξει στο δυναμικό τους μια ομάδα έμπειρων μηχανικών οι οποίοι προερχόντουσαν από καταξιωμένες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το Hyundai Pony απέκτησε δύο γενιές μένοντας στην παραγωγή έως και το 1990, μένοντας στην ιστορία ως το πρώτο επιβατικό όχημα της κορεατικής φίρμας.

Τη δική του θέση στην ιστορία της Hyundai έχει και το Galloper, αποτελώντας το πρώτο όχημα ελευθέρου χρόνου που πέρασε από τη γραμμή παραγωγή των Κορεατών.

Στην περίπτωση του Galloper η Hyundai αξιοποίησε την εμπειρία της Mitsubishi, τοποθετώντας τα σήματά της πάνω στo καταξιωμένου Pajero.

H συνεργασία ανάμεσα στις δύο αυτοκινητοβιομηχανίες ολοκληρώθηκε το 2003 και έναν χρόνο αργότερα το Galloper αποτελούσε παρελθόν από την γκάμα της Hyundai, με το Santa Fe να παίρνει και επισήμως τη θέση του, ολοκληρώνοντας τη μετάβαση των Κορεατών σε μια νέα, πολλά υποσχόμενη εποχή.

To Hyundai Pony και το Galloper αποτελούν του πρωταγωνιστές του video που ακολουθεί ξεδιπλώνοντας δύο σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία της κορεατικής φίρμας, η οποία σήμερα αποτελεί μια υπερδύναμη του αυτοκινητικού στερεώματος.