Δείτε το πρώτο βίντεο του ολοκαίνουργιου Honda Civic (video)


H ιαπωνική εταιρία προετοιμάζεται πυρετωδώς για την παγκόσμια παρουσίαση του νέου Civic!

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: HONDA/ YOUTUBE
  • 12/11/2020

H αντίστροφη μέτρηση για τη νέα γενιά Civic έχει ξεκινήσει και στις 17 Νοεμβρίου έχουν προγραμματισθεί τα επίσημα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου μοντέλου που θα διαφέρει σε μικρό βαθμό από εκείνο της παραγωγής που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021. Η παρουσίαση θα γίνει μέσω του Twitch, μιας δημοφιλούς για τους gamers πλατφόρμας.

Ήδη σας έχουμε παρουσιάσει μερικά σχέδια που δείχνουν το νέο Civic από σχετική διαρροή με τα σκίτσα που κατατέθηκαν σε γραφείο ευρεσιτεχνιών. Σε αυτά φαίνεται το επόμενο Civic θα διατηρεί έντονο το στοιχείο του δυναμισμού, χωρίς ωστόσο να προκαλεί τόσο πολύ, όσο στο παρελθόν. Το αμάξωμά του δείχνει ελαφρά πιο αεροδυναμικό (διατηρώντας τις βασικές γραμμές), ενώ σημαντικότερες αλλαγές δείχνει να κρύβει το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και ειδικά τα φωτιστικά σώματα.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων δεν υπάρχουν πληροφορίες, αλλά αν θα διατηρηθούν τα υπάρχοντα μηχανικά σύνολα πιθανότατα θα διαθέτουν κάποιου είδους ήπιας υποβοήθησης στο πλαίσιο του εξηλεκτρισμού.

Όσον αφορά στο Type R κάτω από το καπό θα πρέπει να περιμένουμε έναν εξηλεκτρισμένο δίλιτρο turbo κινητήρα της Honda που θα χρησιμοποιεί ένα υβριδικό σύστημα με δύο ηλεκτρικά μοτέρ. Αν σας θυμίζει κάτι είναι επειδή τόσο μοτέρ έχει και το υβριδικό σύστημα των CR-V/ Jazz αλλά εδώ θα υπάρχει μια εντελώς διαφορετική εκτέλεση με μηχανικό κιβώτιο και περίπου 400 άλογα στους μπροστινούς.