Δείτε το teaser video της νέας Porsche 911


Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της νέας 911 η Porsche έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser βίντεο για τη σχεδίασή της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/11/2018

Η Porsche θα αποκαλύψει τη νέα, 8η κατά σειρά γενιά του πλέον κλασικού της μοντέλου, της 911, προς τα τέλη του μήνα, στην έκθεση του Los Angeles. Επιλογή που δεν αποτελεί καμία έκπληξη μιας οι ΗΠΑ ήταν και εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντική αγορά για την Porsche γενικά και την 911 συγκεκριμένα.

Γεγονός είναι για αυτήν τη γενιά της 911, που θα έχει τον εσωτερικό κωδικό 992, η Porsche ήταν λιγότερο κλειστή σε σχέση με το παρελθόν, δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφίες των καμουφλαρισμένων πρωτοτύπων κατά τη διάρκεια των δοκιμών τους καθώς και τώρα το βίντεο που ακολουθεί.

Το οποίο εντοπίζει τις αισθητικές αλλαγές της νέας γενιάς σε σχέση με την προηγούμενη στους προβολείς και στα πίσω φώτα που ενώνονται μεταξύ τους. Βέβαια σε γενικές γραμμές η καινούργια 992 μοιάζει πολύ με την απερχόμενη 991.

Κάτω πάντως από το αμάξωμα οι διαφορές και οι βελτιώσεις θα είναι αρκετές, αρχής γενομένης από τους κινητήρες. Οι οποίοι θα είναι οι κλασικοί εξακύλινδροι bοxer των 3.000 cc με τα δύο turbo, αλλά θα έχουν ανέβει στα 385 PS για τη στάνταρ έκδοση και 450 PS για την S.

Σε ότι αφορά τα αμαξώματα η αρχή θα γίνει με το κουπέ και θα ακολουθήσουν το cabrio και το targa, ενώ πιστή στην παράδοσή των πολλών εκδόσεων η Porsche θα συνεχίσει με τις GT αλλά και με τη turbo. Η οποία μπορεί να ξεπερνά τα 600 PS.