Δείτε το VW Golf R 20 Years να μπαίνει στo Nurburgring και να σπάει τα χρονόμετρα (videos)


Tο νέο VW Golf R “20 Years” είναι το ταχύτερο μοντέλο R όλων των εποχών στη “πράσινη κόλαση”! Απολαύστε τον εντυπωσιακό του γύρο με την on-board camera!

  • 24/8/2022

Γεμάτη καμάρι η Volkswagen ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ότι ο δοκιμαστής οδηγός Benny Leuchter κατάφερε να σταματήσει το χρονόμετρο στο 7:47.31 τρέχοντας με ένα Golf R 20 Years στο Nurburgring.

Πρόκειται για τον ταχύτερο γύρο που έχει σημειώσει ποτέ μοντέλο της σειράς Rχωρίς ωστόσο να είναι το γρηγορότερο Golf που έχει τρέξει στην “πράσινη κόλαση”. Αυτός ο τίτλος ανήκει στο Volkswagen Golf GTI Clubsport S του 2016 που έκανε χρόνο 7:47.19.

Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες που δεν μπορούν να αμαυρώσουν το ρεκόρ που σημείωσε το R 20 Years και το οποίο έδειξε με αυτή την επίδοση ότι είναι αρκετά ταχύτερο από το βασική έκδοση, η οποία χρειάστηκε 4 επιπλέον δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει τον γύρο.

Δείτε τον Benny Leuchter να μιλάει για το νέο VW Golf R 20 Years...

 

Αυτή η υπεροχή προκύπτει από τους 13,5 επιπλέον ίππους που αποδίδει ο 2λιτρος κινητήρας των τεσσάρων κυλίνδρων, που στέλνουν τη δύναμη των συνολικά 333 PS μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς. Την ίδια στιγμή μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 4,6 sec. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 270 km/h.

Στα διαθέσιμα modes έχουν προστεθεί το “Special” και το “Drift” που αναπτύχθηκαν από τον ίδιο τον Leuchter και με την επιλογή τους το αυτοκίνητο σετάρεται με τέτοιο τρόπο ώστε να βγάζει τον καλύτερο του "εαυτό" όταν κινηθεί με το δεξί πεντάλ στο πάτωμα.

Το πιο εντυπωσιακό του στοιχείο, όμως, σύμφωνα και με τον Lauchter, είναι ότι το αυτοκίνητο αποτελεί ένα  “all-rounder” και μπορεί να αναδειχθεί σε ένα άνετο μέσο καθημερινής μετακίνησης όταν δεν πατάει μεσά στα όρια της πίστας.

Δείτε το ρεκόρ του VW Golf R 20 Years από την on-board κάμερα...