Δείτε τον Elon Musk να παραλαμβάνει πριν από 22 χρόνια το πρώτο του supercar (video)


To 1999 o Elon Musk ήταν μόλις 28 ετών και κάτοχος του καλύτερου για πολλούς super sport μοντέλο του κόσμου, της McLaren F1.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/1/2021

O Elon Musk είναι πλέον ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου, αλλά τουλάχιστον ευκατάστατος ήταν πάντα. Αν αναζητά κανείς τη χρόνια που άλλαξε το οικονομικό του επίπεδο ήταν το 1999, τότε δηλαδή που ήταν 28 ετών και το εισόδημα του ξεκίνησε να γίνεται επιπέδου… Silicon Valley, ως επικεφαλής της X.Com.

Την ίδια χρονιά ο νεαρός τότε Elon Musk αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του αποκτώντας το πρώτο supercar του. Ή ακριβέστερα το πρώτο του hypercar, μιας και το περί ου ο λόγος μοντέλο είναι η θρυλική McLaren F1.

Αν μη τι άλλο πρέπει να δεχθούμε πως ο Musk έχει εξαιρετικό γούστο στα αυτοκίνητα, ενώ παρόλο που στο βίντεο η F1 αναφέρεται ως «αυτοκίνητο τους ενός εκατομμυρίου» η πραγματική της τιμή στις ΗΠΑ τότε ήταν 815.000 δολάρια.

Στο ίδιο βίντεο ο Musk τονίζει πως είναι μια από τις μόλις 62 που έχουν κατασκευαστεί, αν και στην πραγματικότητα από το εργοστάσιο βγήκαν συνολικά 106 McLaren F1, εκ των οποίων οι μόλις 64 είχαν έγκριση τύπου για κυκλοφορία σε δημόσιο δρόμο.

Πάντως το καλό γούστο του Musk σε σχέση με τα αυτοκίνητα φαίνεται και από τα άλλα μοντέλα με συμβατικούς κινητήρες που είχε στην κατοχή του. Όπως μεταξύ άλλων μια BMW 320i (E21) και μια Jaguar E-Type, ενώ έχει αποκτήσει και την Lotus Esprit υποβρύχιο που πρωταγωνιστούσε στο «Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Η κατάσκοπος που μ' αγάπησε» (The Spy Who Loved Me).