Δείτε τον Max Verstappen να κάνει donuts με το νέο υβριδικό «τέρας» της Honda (video)


Ο Ολλανδός πιλότος βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Honda CR-V Hybrid Racer των 800 PS και... προσέφερε θέαμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HONDA
  • 11/5/2023

Ο Max Verstappen πήρε στα χέρια του το νέο υβριδικό «υπερόπλο» της Honda, δοκιμάζοντας το CR-V Hybrid Racer στην πίστα του Miami, με τη Honda να παρουσιάζει ένα μέρος αυτού του «παντρέματος».

Στο πλευρό του 2 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή βρέθηκε ο οδηγός Indycar James Hinchcliffe, ο οποίος εκτέλεσε χρέη παρουσιαστή, δείχνοντας το μοντέλο από όλες τις γωνίες. Ο Verstappen φάνηκε να διασκεδάζει ιδιαίτερα μέσα στο όχημα, κάνοντας donuts και άλλα «κόλπα» στην πίστα. Ο ίδιος ανέφερε μετά τη «βόλτα» του ότι το CR-V προσφέρει μεγάλα επίπεδα πρόσφυσης, κάνοντάς την ακόμα πιο απολαυστική.

Το CR-V Hybrid Racer αποτελεί μία μοναδική δημιουργία του τμήματος Εξέλιξης Επιδόσεων της Honda. Φέρει έναν υβριδικό twin turbocharged κινητήρα V6 χωρητικότητας 2,2 L, ο οποίος προέρχεται από τα Indycar και συνοδεύεται από ένα σύστημα μετάδοσης 6 σχέσεων της Xtrac. Το μοντέλο αποδίδει περίπου 800 ίππους, ενώ την μπαταρία που θα περίμενε κανείς να βρει αντικαθιστούν υπερπυκνωτές.

Η Honda έχει χρησιμοποιήσει αρκετό ανθρακόνημα στην κατασκευή του, ενώ το πίσω μέρος του οχήματος ανοίγει σαν κοχύλι και οι πόρτες σε σχήμα πεταλούδας. Πολλά μέρη του προέρχονται από το συμβατικό CR-V, όπως για παράδειγμα το παρμπρίζ, τα παράθυρα κι η ηλιοροφή, με το σασί να έχει κατασκευαστεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, υιοθετώντας ένα σωληνωτό πλαίσιο.

Σύμφωνα με την ίδια την αυτοκινητοβιομηχανία, το CR-V Hybrid Racer αποτελεί ένα κινητό εργαστήριο, καθώς θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να δοκιμαστούν διαφορετικές καινοτομίες και λειτουργίες. Η εφαρμογή θα γίνει σε αρκετούς τομείς, όπως για παράδειγμα η χρήση του ηλεκτρισμού, η αξιοποίηση και διαχείριση της ενέργειας, αλλά και το πώς οι υψηλές επιδόσεις μπορούν να συνδυαστούν με τα παραπάνω για τη δημιουργία ενός αγωνιστικού οχήματος νέας γενιάς.

Φυσικά, οι fans της Honda δε θα δουν ποτέ το συγκεκριμένο να περνά στην παραγωγή, αφού δεν έχει κατασκευαστεί για εμπορικούς σκοπούς, όπως άλλωστε αναφέρει κι η ίδια η Honda.

Δείτε το video: