Δείτε τον Stig να οδηγεί μία θρυλική Porsche 962 Group C στο όριο (video)


Για κάποιους είναι ο απόλυτος οδηγός, για τους fans του Top Gear είναι ένα μεγάλο κομμάτι της αγαπημένης τους εκπομπής. Ο Ben Collins είναι ο άντρας πίσω από τον Stig.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Ben Collins Drives - YouTube
  • 21/5/2023

Ο Stig είναι γνωστός για την εξαιρετική του οδηγική ικανότητα, το εκλεκτικό του γούστο στη μουσική και την απέχθειά του για όσους δεν οδηγούν καλά. Πάντα σιωπηλός και φορώντας το κράνος του, είναι ένα τεράστιο και πολύ σημαντικό κομμάτι του πολυαγαπημένου Top Gear.

Ως Ben Collins, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το κράνος του Stig, μόνο ολιγομίλητος δεν είναι. Έχει υπάρξει οδηγός αγώνων και υπεύθυνος των stunt για τις ταινίες του James Bond με τον Daniel Craig, ενώ διατηρεί και το δικό του κανάλι στο YouTube, ονόματι 'Ben Collins Drives'. Εκεί, δοκιμάζει κάθε λογής supercar και αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Στο νέο του video, ο Βρετανός οδηγός βρίσκεται πίσω από το τιμόνι ενός άκρως εμβληματικού αυτοκινήτου. Πρόκειται για μία Porsche 962Group C με το αξέχαστο livery της Rothmans. Ο Collins αποκαλύπτει ότι αυτό ήταν το αυτοκίνητο του οποίου η αφίσα διακοσμούσε τον τοίχο του, ως παιδί.

Πρόκειται για την εξέλιξη της Porsche 956, η οποία κέρδισε το Le Mans τέσσερις φορές και θεωρούνταν το απόγειο της μηχανικής τη δεκαετία του '80. Η 962 δημιούργησε μία δική της κληρονομιά, με τον Jackie Ickx και τον Jochen Mass να κατακτούν την pole position στο Le Mans το 1987 με αυτήν.

Το όχημα είναι ντυμένο με το κλασικό livery με τους μπλε και λευκούς τόνους και τις κόκκινες και χρυσές ρίγες. Μπορεί να φαίνεται τεράστιο, όμως ζυγίζει μόλις 900 kg, ενώ άτω από το κάλυμμα κρύβει έναν εξακύλινδρο επίπεδο κινητήρα χωρητικότητας 2,6 L, ο οποίος αποδίδει 600 PS.

Η Porsche 962 ήταν ο πρόγονος της WSC-95, η οποία κέρδισε το Le Mans το 1996 και το 1997. Έφερε τον ίδιο Type-935 εξακύλινδρο επίπεδο κινητήρα, με τη χωρητικότητα να αυξάνεται στα 3,2 L.

Δείτε το video: