Δέκα πράγματα που αξίζει να γνωρίζετε για το νέο VW Golf


Το νέο VW Golf αποτελεί γεγονός με το μικρομεσαίο hatchback να μονοπωλεί ήδη τις συζητήσεις των εραστών της αυτοκίνησης. Εμείς ξεχωρίσαμε τα δέκα σημεία στα οποία μέσα από τα οποία μπορείτε να γνωρίσετε την όγδοη γενιά του αειθαλούς best seller.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/10/2019

Το νέο VW Golf βρίσκεται προ των πυλών της ευρωπαϊκής αγοράς μετά και την παγκόσμια πρεμιέρα του που πραγματοποιήθηκε στην ιστορική έδρα της γερμανική φίρμας στο Wolfsburg. Γνωρίστε την όγδοη γενιά του διαχρονικού best seller μέσα από τα δέκα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που ξεχωρίσαμε για εσάς.

1. Το νέο VW Golf βασίζεται στο «δάπεδο» το οποίο φιλοξένησε και την αμέσως προηγούμενη γενιά του και έχει γίνει γνωστό με την κωδική ονομασία MQB. Οι διαφορές στις διαστάσεις του αμαξώματος δεν είναι σημαντικές, με το μεταξόνιο να αυξάνεται κατά ένα χιλιοστά και το συνολικό μήκος κατά 26 χιλιοστά.

2. Το μικρομεσαίων διαστάσεων VW θα εφοδιάζεται με έντεκα διαφορετικά κινητήρια σύνολα εκ των οποίων τα τρία ήπια υβριδικά και τα δύο plug-in υβριδικά. Στη βάση της νεοσύστατης γκάμα του διατηρείται ο τρικύλινδρος κινητήρας βενζίνης 1,0 λίτρου, σε αντίθεση με τον πετρελαιοκινητήρα του 1,6 λίτρου ο οποίος για την ώρα τουλάχιστον δεν υπολογίζεται από τους Γερμανούς.

3. Η ισχυρότερη προς ώρας έκδοση του αυτοκινήτου είναι η plug-in υβριδική (GTE), η συνδυαστική απόδοση της οποίας φτάνει τους 240 ίππους. Στο μέλλον το VW Golf θα φτάσει τους 300 ίππους ενώ θα αποκτήσει και έκδοση φυσικού αερίου.

4. Το νέο VW Golf προσφέρεται με σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης (Travel Assist) το οποίο μπορεί να επιταχύνει, να επιβραδύνει ή ακόμα και να κατευθύνει το αυτοκίνητο έως και τα 130 χλμ/ώρα.

5. Μεταξύ των στοιχείων του εξοπλισμού ξεχωρίζει το ψηφιακό περιβάλλον που διαμορφώνεται στον θάλαμο επιβατών χάρη στις ψηφιακές οθόνες που έχουν τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση στο cockpit στο οποίο καλείται να ζήσει ο οδηγός.

6.  Οι τεχνολογίες, όπως το Head-up Display καθιστούν πιο εύκολο και ασφαλές το έργο του οδηγού. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το νέο Golf υποστηρίζει την επικοινωνία και τη μετάδοση πληροφοριών από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο.

7. Οι εξοπλιστικές εκδόσεις Golf, Life και Style αντικαθιστούν τις Tredline, Comforline και Highline. Αντιστοίχως μεταβάλλονται τα εξοπλιστικά χαρακτηριστικά και των εκδόσεων R-Line. To λανσάρισμα του αυτοκινήτου στη γηραιά ήπειρο θα ακολουθήσουν οι ισχυρότερες διαμορφώσεις, όπως το Golf GTI, GTI TCR, GTD και Golf R.

8. H απουσία μηχανικής σύνδεσης ανάμεσα στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου και την επτατάχυτη μονάδα διπλού συμπλέκτη, επέτρεψε στους σχεδιαστές της VW να δημιουργήσουν περισσότερο χώρο στην κεντρική κονσόλα του αυτοκινήτου, στον βασικό εξοπλισμό του οποίου περιλαμβάνονται τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED στο μπροστινό και το πίσω τμήμα.

9. Το νέο VW Golf αναμένεται στην ελληνική αγορά στις αρχές του επόμενου έτους με τις τιμές των εκδόσεών του να μην διαφέρουν σημαντικά από τις σημερινές.

10. Από το 1974 μέχρι και σήμερα, το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback έχει παραχθεί σε περισσότερα από 35 εκατομμύρια αντίτυπα.