Delage D12: Ένα δωδεκακύλινδρο hypercar για τριάντα τυχερούς


Η αναβίωση της Delage, μιας γαλλικής φίρμας που χάθηκε τη δεκαετία του 1950, πραγματοποιείται με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο που δεν είναι άλλος από την κατασκευή ενός δωδεκακύλιδνρου hypercar 1.200 ίππων.

  • 7/8/2020

Η Delage είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία που ιδρύθηκε λίγο έξω από το Παρίσι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να κατασκευάσει πολυτελή τετράτροχα για την γαλλική αριστοκρατία.

Με μοναδικά εφόδια δύο τόρνους και τρεις υπαλλήλους, η Delage ξεκίνησε να παράγει εξαρτήματα για τρίτους κατασκευαστές και συγκεκριμένα για την Helbe.

Έναν χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα το 1906 το πρώτο τετράτροχο της γαλλικής φίρμας ήταν γεγονός. Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά η Dealge ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη με παρουσία και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ωστόσο, ανέκαμψε τη σταθερά ανοδική πορεία της, με αποτέλεσμα μην καταφέρει να χάσει τη μάχη της επιβίωσης μόλις 8 χρόνια μετά των τερματισμό των εχθροπραξιών.

Επτά δεκαετίες μετά, το όνομα της Delage επιστρέφει στο προσκήνιο της επικαιρότητας χάρη στην προσπάθεια ενός Γάλλου επιχειρηματία που τους τελευταίους 11 μήνες τρέχει ένα φιλόδοξο project το οποίο πλέον παίρνει σάρκα και οστά.

Ο λόγος για το Delage D12, ένα δωδεκακύλινδρο hypercar που θα παραχθεί σε μόλις 30 αντίτυπα, βάζοντας στο στόχαστρό του αντίστοιχων προδιαγραφών προτάσεις των Bugatti, Pagani και Koenigsegg.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Delage D12 παίρνει ζωή από έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 7,6 λίτρων, η απόδοση του οποίου θα φτάνει τους 1.100 ίππους.

Ο V12 κινητήρα θα συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων, ενώ με δεδομένο ότι το βάρος του ανθρακονημάτινου hypercar δεν θα ξεπερνά τα 1.400 κιλά, οι επιδόσεις τους αναμένεται να είναι ανάλογες της φήμης του.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το layout του cockpit, καθώς η θέση οδήγησης είναι τοποθετημένη στο κέντρο, ενώ ο συνοδηγός βρίσκεται ακριβώς πίσω της λες και πρόκειται για ένα μαχητικό αεροσκάφος.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του αυτοκινήτου παρά μόνο το γεγονός ότι θα παραχθεί το 2021 σε μόλις 30 αντίτυπα.