Δεν είναι αστείο: Η Toyota βάζει σε κλήρωση 570 GR Corolla! (video)


Όσοι... πιστοί προσέλθετε, για να αποκτήσετε το εκρηκτικό hothatch με τους 304 PS και τα 375/400 Nm ροπής από τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1,6 L.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 8/12/2022

Όταν η Toyota παρουσίασε την πρώτη μέρα του Απριλίου τη νέα GR Corolla, το hothatch των 304 PS με την υπογραφή της Gazoo Racing, ήταν δεδομένο ότι το ενδιαφέρον για την αγορά της θα ήταν τεράστιο.

Λίγες μέρες αργότερα, η γνωστοποίηση του περιορισμένου αριθμού αντιγράφων που θα κατασκευάζονται ετησίως, εκτόξευσε στο κόκκινο την αδρεναλίνη όσων ήθελαν να την αποκτήσουν. Ο στόχος, προφανής, να παραμείνει ξεχωριστός ο χαρακτήρας του μοντέλου.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η εμπορική πορεία της Toyota GR Corolla άρχισε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, όπως είχε ανακοινωθεί εξαρχής από την ιαπωνική εταιρεία. Και οι παραγγελίες έπεσαν «βροχή» για το τετρακίνητο μοντέλο με τον 3κύλινδρο turbo κινητήρα 1,6 L και το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

Πριν από λίγες μέρες, η Toyota Gazoo Racing έδωσε τη δυνατότητα απόκτησης του ταχύτατου μοντέλου και στην αγορά της Ιαπωνίας και συγκεκριμένα για τις εκδόσεις RZ και Morizo Edition. Ως εδώ, όλα είναι φυσιολογικά. Ωστόσο, ο τρόπος που θα αποκτηθούν τα 500 και 70 αντίγραφα, αντίστοιχα, είναι μοναδικός.

«Η TOYOTA GAZOO Racing (TGR) ξεκίνησε σήμερα τις προσπάθειες πωλήσεών της για τα επίπεδα εξοπλισμού της ιαπωνικής αγοράς του νέου GR Corolla - των GR Corolla RZ και GR Corolla RZ «MORIZO Edition» (GR Corolla Morizo Edition) - με αγορές λοταριών που τρέχουν έως τις 19 Δεκεμβρίου για την GR Corolla RZ και τις 18 Δεκεμβρίου για την GR Corolla Morizo Edition. Οι πωλήσεις και των δύο μοντέλων προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2023», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Καλά διαβάσατε. Οι τυχεροί ιδιοκτήτες των ιαπωνικών εκδόσεων του hothatch θα προκύψουν μέσω κλήρωσης. Γιατί; Η απάντηση έρχεται από την ίδια την Toyota: «Όταν η GR Corolla RZ παρουσιάστηκε την 1η Ιουνίου, η TGR ανακοίνωσε ότι το μοντέλο θα κυκλοφορούσε μέσω των αντιπροσώπων οχημάτων Toyota σε όλη την Ιαπωνία. Ωστόσο, οι συνεχιζόμενες λοιμώξεις από τον COVID-19 και η έλλειψη ημιαγωγών προκάλεσαν τη μετάβαση σε μια διαδικτυακή κλήρωση αγορών για αρχικές 500 μονάδες, με πρόσθετες πωλήσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την παρακολούθηση της κατάστασης παραγωγής. Για τη GR Corolla Morizo Edition, η οποία είναι ένα διθέσιο μοντέλο με βελτιωμένη οδηγική απόδοση, η αγορά αιτήσεων λοταρίας για 70 μονάδες μπορεί να γίνει σε τοποθεσίες του GR Garage σε όλη τη χώρα».

Με άλλα λόγια, όσοι θέλουν την 5θέσια GR Corolla RZ, μπορούν να επισκεφθούν μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα του site της Toyota και να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση ενδιαφέροντος. Από την άλλη πλευρά, για τη βελτιωμένη, ελαφρύτερη κατά 30 kg, διθέσια και με αυξημένη ροπή(400 Nm έναντι 370 Nm)GR Corolla Morizo Edition, χρειάζεται η φυσική τους παρουσία σε συγκεκριμένα μέρη όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις του GR Garage.

Στις 18 και 19 Δεκεμβρίου, αντίστοιχα, λήγουν οι προθεσμίες για τις αιτήσεις. Στις 6 Ιανουαρίου του 2023 θα ανακοινωθούν οι 50 τυχεροί για την GR Corolla Morizo Edition και μία εβδομάδα αργότερα, στις 13 Ιανουαρίου 2023, οι 500 για την GR Corolla RZ. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι επαφές και οι διαπραγματεύσεις για την πώληση.

Η προτεινόμενη τιμή λιανικής από την Toyota είναι περίπου 36.500 ευρώ για την RZ και κάτι λιγότερο από 50.000 ευρώ για τη διθέσια Morizo Edition, βάσει της τρέχουσας ισοτιμίας. Τιμές που περιλαμβάνουν το φόρο κατανάλωσης αλλά όχι τα τέλη ανακύκλωσης, όπως διευκρινίζεται. Όσο για τις παραδόσεις του hothatch, υπολογίζονται από την άνοιξη του 2023.