Δεν φαντάζεστε τι κρύβεται κάτω από αυτή την πανέμορφη Jaguar E-Type


H γαλάζια βρετανίδα καλλονή κρύβει ένα πολύ παράξενο μυστικό κάτω από την αψεγάδιαστη εξωτερική της εμφάνιση.

  • 16/5/2020

Δεν είναι λίγες οι φορές που βρισκόμαστε μπροστά σε μερικές πολύ παράξενες ανταλλαγές μεταξύ αυτοκινήτων, αλλά σπάνια η "δωρεά οργάνων" είναι τόσο επιτυχημένη.

Στις εικόνες μας βλέπουμε μία σχεδόν αψεγάδιαστη Jaguar E-Type, ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Μιλάμε για μία ΧΚΕ του 1967, η οποία όμως κάτω από το πανέμορφο αμάξωμα κρύβει το σώμα ενός Mazda RX-7 πρώτης γενιάς, του 1984.

Το αυτοκίνητο έρχεται στην δημοσιότητα καθώς ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το πουλήσει. Σύμφωνα με την αγγελία χρησιμοποιεί αρκετά αυθεντικά μέρη από Jaguar και κόστισε πάνω από 70.000 δολάρια για να κατασκευαστεί, συν την αξία του Mazda-δότη. 

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο κλασικός Wankel 13B της Mazda με την κίνηση να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου 5 σχέσεων. Η ισχύς είναι λίγο πάνω από τα 110 άλογα, τουλάχιστον όταν το μοτέρ αυτό ήταν καινούργιο.

Στο εσωτερικό είναι σχετικά πιο εύκολο να διαπιστώσεις ότι δεν πρόκειται για μία αληθινή Jaguar, καθώς έχει διάφορα στοιχεία,, άλλα πιο κλασικά, άλλα απομιμήσεις και κάποια που ξέμειναν από το RX-7. Τουλάχιστον είναι όλα καλοφτιαγμένα και δεν υπάρχει και σκουριά πουθενά.

Το αυτοκίνητο ανεβαίνει προς πώληση στο Craiglist στη Νέα Υόρκη, με τον ιδιοκτήτη να ζητά 22.500 δολάρια. Και εξαρτάται πως θα το δει κανείς: σαν ένα παλιό Mazda είναι πολλά τα λεφτά. Σαν ένας τρόπος να παίζεις τον πλούσιο συλλέκτη (σ' αυτούς που δεν ξέρουν βέβαια) είναι εξαιρετικά λίγα.