Δεν ήταν μια απλή παραβίαση ορίου ταχύτητας, ήταν η διάλυσή του!


H γερμανική αστυνομία κατέγραψε μια Mercedes-AMG E 55 να κινείται με 244 km/h. Με όριο τα 80…

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: AΡΧΕΙΟ
  • 7/12/2020

Οι γερμανικές autobahnen είναι οι μόνοι δρόμοι επί γης όπου δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας και ο καθένα μπορεί να κινηθεί όσο γρήγορα μπορεί και αντέχει. Τόσο ο ίδιος όσο και το αυτοκίνητό του.

Αρκεί να μην υπάρχει πολύ κίνηση και να μην έχουν μπει όρια για κάποιο λόγο. Όπως καιρικές συνθήκες ή έργα στο δρόμο. Στην περίπτωση αυτή οι τυχόν παραβάτες έχουν μπλέξει άσχημα, μιας σε αυτές τις περιπτώσεις οι Γερμανοί είναι… Γερμανοί και ο πέλεκυς πέφτει βαρύς.

Αυτό αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση του οδηγού των φωτογραφιών μας, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία της Δυτικής Έσσης μέσω της σελίδας της στο Facebook και βεβαίως προέρχονται από φωτογραφικό ραντάρ. Τα pixel στην πινακίδα κυκλοφορίας αλλά και στο παρμπρίθ είναι φυσικά για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Το οδηγό της Mercedes E-Class πάντως, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για μια AMG E 53, μάλλον δεν θα προστατέψει κανείς μιας και πιάστηκε να κινείται με 244 km/h σε ένα σημείο που το όριο ήταν, λόγω έργων, μόλις 80 km/h.

Μάλιστα η διαδικασία που θα κινηθεί εναντίον του δεν θα είναι για μια απλή υπέρβαση του ορίου ταχύτητας αλλά για κακουργηματική πράξη. Πιθανότητα θα κατηγορηθεί για παράνομο αγώνα αυτοκινήτων σε δημόσιο δρόμο, μιας και στη Γερμανία αυτό είναι εφικτό ακόμα και αν… τρέχει κανείς μόνος του.