Δεν θα γίνει η συγχώνευση Renault Alliance, FCA


O Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος της Renault, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπεται, προς το παρόν, το σχέδιο εξαγοράς της Fiat Chrysler Automobiles από τον γαλλικό όμιλο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 25/9/2019

Η προοπτική εξαγοράς της Fiat Chrysler Automobiles από τον Όμιλο Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance απασχόλησε την επικαιρότητα τον περασμένο Μάιο αλλά η διαδικασία δεν ευοδώθηκε τότε. Οι Ιταλοί, έριξαν την ευθύνη για το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης στη γαλλική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι σκοπίμως πρόβαλε αξιώσεις που ήταν δεδομένο ότι οδηγούσαν σε αποτυχία την προσπάθεια (το γαλλικό κράτος κατέχει το 15% της Renault). 

Ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles είχε ζητήσει 35 δις ευρώ για να γίνει η συγχώνευση, όμως δεν υπήρξε συμφωνία τότε. Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, υπήρχαν άτυπες επαφές στη συνέχεια οι οποίες και πάλι κατέληξαν άκαρπες. Σε δήλωσή του ο κ. Jean-Dominique Senard, Πρόεδρος της Renault, ξεκαθάρισε ότι αυτή η υπόθεση δεν απασχολεί πλέον την εταιρεία, τουλάχιστον προς το παρόν. Όπως είπε, «το θέμα ανήκει στο παρελθόν. Εάν επανέλθει κάποια ημέρα (στο μέλλον) με όρους και συνθήκες που θα είναι αποδεκτοί από όλες τις πλευρές, θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Όμως, δεν είναι στα σχέδιά μας», τόνισε.

Εάν συγχωνεύονταν ο Όμιλος Fiat Chrysler Automobiles με τον γαλλοϊαπωνικό Όμιλο, θα δημιουργούταν η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.