Δεν θα πιστέψετε πόσα km έχει «γράψει» αυτό το Honda Accord στο οδόμετρό του (video)


Λίγο πριν συμπληρωθεί ο αριθμός στο οδόμετρο του αυτοκινήτου, ο οδηγός έβγαλε την κάμερα και κατέγραψε την «ιστορική» στιγμή. Δείτε το video.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: TX Accord - YouTube
  • 14/3/2023

Το 2019 ο ιδιοκτήτης ενός Honda Accord στην Αμερική, ανέβασε στο Facebook φωτογραφίες που δείχνουν το οδόμετρο να έχει συμπληρώσει 999.9999 μίλια, δηλαδή σχεδόν 1.600.000 km! Πλέον, το συγκεκριμένο Accord δεν είναι το μοναδικό που έχει καταφέρει να «γράψει» αυτό τον αριθμό αφού ακόμα ένας κάτοχος, πριν από λίγες ημέρες, ενημέρωσε γεμάτος περηφάνια το κατόρθωμα του ιαπωνικής κατασκευής αυτοκινήτου του

Πρόκειται για το Accord του Justin Kilmer, ένα όχημα του 2003, με κινητήρα V6, το οποίο χρησιμοποιεί κυρίως για να μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό για την εργασία του. Φυσικά, το να είναι κανείς μεταφορέας απαιτεί συχνά να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις κι έτσι ο Kilmer αποφάσισε να καταγράψει το «ταξίδι» του Accord προς τα 1.000.000 μίλια, μέσω του καναλιού του στο YouTube, TX Accord.

Σε συνέντευξή του στο The Drive τον περασμένο Ιανουάριο, ο Kilmer αποκάλυψε ότι η εργασία του προσέθεσε στο αυτοκίνητό του πάνω από 800.000 μίλια από το 2015, όποτε και ξεκίνησε να κάνει το συγκεκριμένο επάγγελμα. Φυσικά, η συντήρηση του μοντέλου δεν ήταν απλή υπόθεση, αφού ένα τόσο παλιό μοντέλο, που χρησιμοποιείται καθημερινά, είναι λογικό να εμφανίσει φθορές και προβλήματα.

Το οδόμετρο του Honda Accord το 2003
Το οδόμετρο του Honda Accord το 2003

Παρ' όλ' αυτά, ο Kilmer κατάφερε να διατηρήσει το όχημά του σε άριστη κατάσταση, ενώ μάλιστα, μερικά από τα μέρη του 20χρονου αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα ο συμπλέκτης, τα μπουζί, αλλά και ο κινητήρας, δεν έχουν αλλαχθεί ποτέ.

Στην ίδια συνέντευξη ο Kilmer είχε δηλώσει ότι σκόπευει να αλλάξει τον κινητήρα V6 του Accord, όχι όμως πριν αυτό ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο.

Στο video που δημοσίευσε η κάμερα είναι στραμμένη στο οδόμετρο καθώς γίνεται η αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα 1.000.000 μίλια

Δείτε το Honda Accord να «μηδενίζει»...