Δεν θα πιστεύετε τι κρύβεται κάτω από το καπό αυτής της Rolls-Royce (Video)


Πολλοί petrolheads αλλάζουν τους κινητήρες στα αυτοκινητά τους προσπαθώντας είτε να κερδίσουν περισσότερους ίππους είτε να γίνουν το θέμα συζήτησης στην παρέα τους. Στην περίπτωση του Γιαπωνέζου Yajima-San και της προσωπικής του Rolls-Royce Phantom τα πράγματα έχουν ξεφύγει από τα στενά όρια της χώρας του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/12/2018

Και αυτό γιατί κάτω από το καπό της Phantom δεν βρίσκεται ο τιμημένος V12 της BMW αλλά ένας εξακύλινδρος εν σειρά, ο θρυλικός 2JZ της Toyota που μεταξύ άλλων ήταν και στην Supra και που στην συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει κάπου 700 άλογα.

Ο ίδιος ο Yajima δηλώνει φανατικός φίλος των αυτοκινήτων και εξηγεί ότι έκανε αυτή την αλλαγή γιατί ήθελε περισσότερη δύναμη. Δύναμη βέβαια που συνοδεύεται και από τον απίστευτο ήχο που κάνει ένα από τα καλύτερα μοτέρ παραγωγής που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

Όσο και αν ακούγεται παράξενο να κυκλοφορείς μια Rolls-Royce που λυσσάει με ένα υπερτουρμπισμένο γιαπωνέζικο μοτέρ, ο Yajima το διασκεδάζει και δηλώνει έτοιμος να δώσει το αυτοκίνητό σου στον Ken Block για να το κάνει μερικά drift. Όπως και να έχει πάντως ο Yajima είναι μορφή από τις λίγες και τα γούστα του έχουν πραγματικά προκαλέσει το ενδιαφέρον του Υoutube που τον παρακολουθεί μανιωδώς και εκτός Ιαπωνίας.