Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει αυτή η Corvette του 1966


Για την ακρίβεια πρόκειται για δύο άκρως εντυπωσιακές custom made Corvette με την υπογραφή της Jeff Hayes.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/7/2020

Η Jeff Hays είναι μια από τις σημαντικότερες σύγχρονες εταιρίες που ότι πιάνουν το μεταμορφώνουν σε κάτι άκρως ελκυστικό. Όπως μια Corvette Split Window του 1963 που πωλήθηκε πρόσφατα στην τιμή των 357.000 δολαρίων! Αυτή που βλέπετε είναι μια δεύτερη Vette με λίγο μικρότερη ηλικία και σε convertible αμάξωμα που πωλήθηκε για 198.000 δολάρια.

Μπορεί να μην είναι τόσο σπάνια όσο η Stingray με το διαιρούμενο πίσω κρύσταλλο, αλλά κατάφερε να είναι ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα της άνοιξης (το ακριβότερο ήταν ένα Ford GT του 2005 με 275.000 δολάρια) που άλλαξαν χέρια στις ΗΠΑ την άνοιξη.

Η Corvette που βλέπετε μπορεί να βασίζεται σε ένα μοντέλο του 1966 αλλά η Jeff Hays την έκανε αγνώριστη. Με την καλή έννοια του όρου αφού πίσω από την γκρίζα βαφή βλέπουμε ένα πανέμορφο σύνολο που σε υπνωτίζει.

Οπτικά τα πάντα είναι προσεγμένα στην τελευταία τους λεπτομέρεια με τις ζάντες να τονίζουν το όλο σύνολο. Το εσωτερικό είναι ντυμένο με κόκκινο δέρμα με τον πίνακα οργάνων να μας θυμίζει άλλες ρετρό εποχές και γενικότερα ο διάκοσμος να μας παραπέμπει σε έργο τέχνης.

Κάτω από το καπό υπάρχει ένας σύγχρονος V8 κινητήρας LS3 των 6,2 lt με ισχύ στους 540 ίππους και ένα ενισχυμένο κιβώτιο ταχυτήτων με 4 σχέσεις.