Δεν θα πιστεύετε πόσο κοστίζει ο προαιρετικός εξοπλισμός αυτή της McLaren Senna!


Όταν υπάρχει ένα σχετικά περιορισμένος αριθμός παραγωγής για ένα από τα κορυφαία supercar όλων των εποχών τότε κάθε πώληση αποτελεί και μια είδηση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: RM SOTHEBY
  • 4/1/2021

Από τον γνωστό οίκο δημοπρατήσεων RM Sotheby's έχουν περάσει απίστευτα αυτοκίνητα και στις πωλήσεις που θα γίνουν μέσα στον μήνα ξεχωρίζει αυτή μιας πολύ σπάνιας McLaren Senna. Και λέμε πολύ σπάνιας όσο και ξεχωριστής επειδή ο πρώτος κάτοχος του βρετανικού hypercar το είχε παραγγείλει με προαιρετικό εξοπλισμό ύψους 360.000 δολάρια!

Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 95 Senna που βγήκε από τις εγκαταστάσεις της McLaren τον Σεπτέμβριο του 2018 με την ειδοποιό διαφορά πως το κάρμπον αμάξωμα της είναι γυμνό δίχως να έχει πάνω του χρώμα. Η διάδοχος της επικής P1 και το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει επίσης γυμνές επιφάνειες στο εσωτερικό με τα ανθρακονήματα να εναλλάσσονται υπέροχα με τις δερμάτινες επενδύσεις από αλκαντάρα.

Εννοείται πως στην καρδιά και αυτής της Senna χτυπά ο γνωστός bi-turbo τετράλιτρος V8 που αποδίδει 800 άλογα και 800 Nm ροπής. Πέρα από την αγνότητα και αυθεντικότητα που παρουσιάζει αυτή η «γυμνή» Senna την αξία της ανεβάζει η άριστη κατάσταση στην οποία βρίσκεται με μόλις 800 χιλιόμετρα στο κοντέρ της!

Υπενθυμίζεται πως η συνολική παραγωγή της Senna έχει περιοριστεί στα 500 αυτοκίνητα και το σίγουρο είναι πως η δημοπρασία θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο δολάρια. Περισσότερα δηλαδή και από την αρχική τιμή πώλησης!