Δεν θα πιστεύετε πόσο πωλήθηκε ένα Mazda RX-7 του 1994


Τα γιαπωνέζικα σπορ μοντέλα της δεκαετίας του 90 έχουν την τιμητική τους στις δημοπρασίες αυτή την εποχή και το Mazda RX-7 που βλέπουμε στη φωτογραφία άλλαξε χέρια για ένα απίστευτο νούμερο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/4/2019

Για όσους παρακολουθούν τις δημοπρασίες αυτοκινήτων αυτή την περίοδο σίγουρα θα έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι με τις τιμές που καταφέρνουν να πιάνουν τα ιαπωνικά σπορ μοντέλα της δεκαετίας του 90. Για παράδειγμα, ένα Honda NSX με 300 χιλιόμετρα στο οδόμετρο πωλήθηκε 151.000 δολάρια και μια Supra με με περίπου 11.500 χλμ. έφθασε στο ποσό των 121.000 δολαρίων.

Ένα ακόμα μοντέλο που ήρθε να προστεθεί στην λίστα είναι το Mazda RX-7 που βλέπουμε στην φωτογραφία. Είναι του 1994 και δεν έχει υποστεί καμία μετατροπή. Μάλιστα βρίσκεται σε απίστευτα καλή κατάσταση, τόσο σε ότι αφορά την εμφάνιση (το χρώμα είναι πραγματικά σαν καινούργιο) όσο και στο σαλόνι.

Ο ιδιοκτήτης που το έβγαλε σε δημοπρασία το είχε αγοράσει από κάποιον που το είχε φυλαγμένο χωρίς να το κινεί επί 12 χρόνια. Από τότε πρόσθεσε στο οδόμετρο περίπου 7.500 χιλιόμετρα, ενώ για να το βγάλει προς πώληση του έκανε ένα γενικό σέρβις και άδειασε το ρεζερβουάρ προσθέτοντας φρέσκια βενζίνη.

Πρόκειται όπως βλέπουμε για ένα εξαιρετικό σε κατάσταση αυτοκίνητο παρά τα 25 χρόνια που έχει στην πλάτη του. Γι αυτό και η τιμή που κατάφερε να χτυπήσει ήταν στο απίστευτο νούμερο των 70.000 δολαρίων.

Ένα νούμερο πρωτοφανές για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δείχνει ξεκάθαρα ότι η μόδα της αγοράς τέτοιων ιαπωνικών αυτοκινήτων έχει πολύ δρόμο ακόμα για ακόμα υψηλότερα νούμερα στο χρηματιστήριο των μεταχειρισμένων.