Δεν θα υπάρξει hardcore εκδοχή για το Citroen C3(;)


Η γαλλική εταιρία μπορεί να έχει ισχυρή παρουσία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, αλλά στα πλάνα της δεν υπάρχει κάποια προοπτική για μία ισχυρότερη και σπορ έκδοση για το δημοφιλές C3.

  • 20/2/2018

Μιλώντας στο TopGear ο διευθυντής στο τμήμα προϊοντικού προγραμματισμού της Citroen, o Xavier Peugeot (όχι δεν πρόκειται για λάθος) αρνήθηκε κατηγορηματικά την εξέλιξη ενός νέου hot hatch με βάση το C3. Το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πολλές φήμες γύρω από την παραγωγή μίας τέτοιας έκδοσης που θα πετούσε το γάντι στα Renault Clio RS, Volkswagen Polo GTI και στο Ford Fiesta ST. Επίσης, τις φήμες αυτές είχε πυροδοτήσει και το Toyota Yaris GRMN μιας και οι Ιάπωνες κοντράρονται στο WRC με την Citroen.

«Μπορεί να έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε πωλήσεις με λίγο ισχυρότερες εκδόσεις, αλλά είναι πιο σημαντικό να επικεντρωθούμε στη νέα μας στρατηγική που έχει ως βάση την άνεση» είπε στο βρετανικό περιοδικό ο Xavier Peugeot. Μάλιστα πρόσφατα η Linda Jackson, η CEO της Citroen, είχε πει πως οι πολύ ισχυροί κινητήρες δεν ανήκουν στο DNA της μάρκας. Έτσι, για τον όμιλο πιθανότατα στην μικρή κατηγορία να συνεχίσει το Peugeot 208 GTi στη νέα του γενιά. Ειδικά αν τελικά η Peugeot επιστρέψει στο WRC, όπως ακούγεται έντονα.