Δεν θα υπάρξει τελικά έκδοση Polo R με 300 άλογα


Αν και οι φήμες οργίαζαν εδώ και καιρό για ένα πολύ γρήγορο VW Polo τελικά το τμήμα για τα μοντέλα R της εταιρίας αποφάσισε ότι το "μικρό" θα μείνει έως την έκδοση GTI.

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/3/2020

Αν και η Audi βγάζει σπορ εκδόσεις με το γράμμα S ακόμα και από το Α1, η VW φαίνεται να ακολουθεί έναν διαφορετικό δρόμο. Και θέλοντας να διαφυλάξει έναν πιο ειδικό χαρακτήρα στα μοντέλα με τα διακριτικά R,, ξεκαθαρίζει ότι το Polo δεν πρόκειται να αποκτήσει μια τέτοια έκδοση.

Το αφεντικό του τμήματος Jost Capito, έχει ήδη κάνει αρκετά καλή δουλειά με το T-Roc R και με το νέο Touareg R (για τα δεδομένα των SUV) ενώ ετοιμάζεται πυρετωδώς και έκδοση R στη νέα γενιά των ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρίας ID. Παράλληλα το επόμενο βήμα θα είναι το νέο Golf R το οποίο λογικά θα είναι κάτι πραγματικά ξεχωριστό με δεδομένη και την ιστορία αυτής της έκδοσης στο συγκεκριμένο μοντέλο.

Αυτό θα είναι και το μικρότερο μοντέλο της σειράς R δήλωσε ο Jost Capito σε πρόσφατη συνεντευξή του, ξεκαθαρίζοντας ότι το Polo δεν θα ήταν μία λογική επιλογή, καθώς οι πωλήσεις του θα ήταν εξαιρετικά χαμηλές με δεδομένο το πελατολόγιο αυτού του μοντέλου.

Πάντως οι φήμες για ένα Polo R υπάρχουν από το 2014 και αναθερμάνθηκαν το 2017 με συζητήσεις για ένα Polo 300 ίππων. Όμως όπως βλέπουμε ο Capito αλλά και η εταιρία έχουν εντελώς διαφορετική άποψη, οπότε όποιος θέλει κάτι αληθινά σπορ από την VW θα πρέπει να περιμένει το Golf R ή να δοκιμάσει το εξαιρετικό T-Roc R.