Δεν υπάρχει αυτό το τετρακίνητο Nissan Leaf με την δύναμη 309 PS (video)


Η Nissan δημιούργησε ένα σούπερ αναβαθμισμένο Leaf e plus με νέες τεχνολογίες που θα περάσουν στα επόμενης γενιάς ηλεκτρικά της μάρκας.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 24/10/2019

Το βασικό στοιχείο αυτού του πειραματικού Leaf e plus έχει να κάνει με την ύπαρξη δύο ηλεκτρικών μοτέρ, δηλαδή από ένα σε κάθε άξονα. Έτσι, η συνδυασμένη ισχύς διαμορφώνεται στους 309 PS και στα 680 Nm, όπως αναφέρει η Nissan.

Πέρα από την εντυπωσιακή ισχύ και την σύνθεση μιας τεχνητής τετρακίνησης το ενδιαφέρον είναι πως υπάρχουν και άλλες καινοτομίες όπως η ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση δίχως να υπάρχει απότομη βύθιση του αυτοκινήτου προς τα εμπρός όταν αυτό επιβραδύνει.

Επίσης, ένα σύστημα εφαρμόζει ανεξάρτητα σε κάθε τροχό πέδηση ώστε στις στροφές να προσφέρει μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση και σιγουριά στον οδηγό. Σε σχέση με ένα Leaf παραγωγής, το συγκεκριμένο test-car είναι 10 mm κοντύτερο, 42 mm φαρδύτερο και 10 mm ψηλότερο όταν οι 17άρες ζάντες «φορούν» λάστιχα νούμερο 215/55 μπροστά και 235/50 πίσω. Στο εσωτερικό υπάρχει μια μεγάλη οθόνη 12,3’’.

"Σύντομα, η Nissan θα λανσάρει μια νέα γενιά EV η οποία θα είναι μια πραγματική επανάσταση", δήλωσε ο ανώτερος εκπρόσωπος στο τμήμα R&D της εταιρίας, Takao Asami. "Η νέα τεχνολογία των τετρακίνητων ηλεκτρικών που βρίσκεται σε εξέλιξη ενσωματώνει τις 4WD τεχνολογίες ελέγχου της Nissan με την τεχνολογία ελέγχου πλαισίου για να επιτύχει ένα τεράστιο άλμα στην επιτάχυνση, στο κράτημα και στα φρεναρίσματα, όπως στα πιο πρόσφατα σπορ αυτοκίνητα".