Δεν υπάρχει πιο φαρδύ Audi SQ7 από αυτό της Abt


Ενδεχόμενα και πιο δυνατό μιας και ο πετρελαιοκινητήρας του, ο bi-turbo V8 των 4.0 lt, ξεπερνά τα 500 PS και προσεγγίζει τα 1.000 Nm.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/4/2020

To SQ7 της Audi είναι σίγουρα από τα πιο εντυπωσιακά πολυτελή SUV και αυτό οφείλεται τόσο στις θηριώδεις διαστάσεις και στα πιο τονισμένα στοιχεία του αμαξώματός του σε σχέση με τις πιο απλές εκδόσεις όσο βέβαια και στον κινητήρα του. Τον οχτακύλινδρο diesel των 4.000 cc με τα δύο turbo, τα 435 PS και τα 900 Nm σχεδόν από το ρελαντί -στις μόλις 1.250 rpm.

Και επειδή ο εχθρός του εντυπωσιακού είναι το ακόμα πιο εντυπωσιακό η γνωστή Abt αποφάσισε μετά του RS6-R και RS7-R να ασχοληθεί και με το top SUV της μάρκας. Έτσι λοιπόν οι μηχανικοί της έπιασαν καταρχήν τον κινητήρα και ανέβασαν την απόδοσή του στα 510 PS και τα 969 Nm, που φυσικά βελτιώνουν ακόμα λίγο τις επιδόσεις.

Από τη στιγμή που οι επιπλέον ίπποι υπάρχουν πρέπει και να φαίνονται και έτσι λοιπόν τα φτερά τόσο μπροστά όσο και πίσω έγιναν πιο φαρδιά και πιο επιβλητικά, ενώ συνδυάστηκαν μπροστά και με διαφορετικό προφυλακτήρα και σπλίτερ.

Το πίσω μέρος φυσικά και δεν έμεινε στην αρχική του μορφή, καθώς απέκτησε μια αεροτομή στο χείλος της πέμπτης πόρτας και εξάτμιση με τετραπλές απολήξεις, προκειμένου να γίνεται σαφές πως δεν πρόκειται για ένα απλό SQ7 της σειράς. Η εικόνα ολοκληρώνεται από τους τεράστιους τροχούς των 22 ιντσών και στο high tech εσωτερικό από τις λεπτομέρειες από ανθρακόνημα.