Δεν υπάρχουν λόγια: Δείτε τον Zanardi να ετοιμάζεται με την ΒΜW για την Daytona (Video)


Ένα απίστευτο παράδειγμα αφοσίωσης και πίστης στη ζωή, ο Αlex Zanardi ετοιμάζεται με την ομάδα της ΒΜW για τον 24ωρο αγώνα της Daytona.
 

  • 6/1/2019

Ό,τι και να πει κανείς για τον Alex Zanardi είναι φτωχό μπροστά σε όσα καταφέρνει αυτός ο σπάνιος άνθρωπος. Έχοντας χάσει και τα δυο του πόδια σε ατύχημα το 2001, όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά κατάφερε πολλά σε αρκετούς τομείς (έχει κερδίσει 10 χρυσά μετάλια σε αγώνες ποδηλασίας με τα χέρια) ενώ μπόρεσε να επιστρέψει σχεδόν δύο χρόνια μετά στο αγαπημένο του motorsport.

Για φέτος ετοιμάζεται πυρετωδώς να τρέξει στον 24ωρο αγώνα της Daytona με την BMW M8. Η ομάδα έχει ετοιμάσει ένα ειδικό τιμόνι για τον Zanardi το οποίο αλλάζεται κατά την διάρκεια των pit-stops, με το γκάζι και τις ταχύτητες ενσωματωμένες και έναν λεβιέ στα δεξιά του που ενεργοποιεί τα φρένα. 

Στα πρώτο από τα δύο video που παραθέτουμε βλέπουμε τον Zanardi να μας εξηγεί πως είναι για αυτόν να οδηγεί μέσα στην Daytona στους πρώτους αναγνωριστικούς γύρους. Τον ακούμε να μας εξηγεί πόσο πολύπλοκο είναι γι' αυτόν να κάνει όλες τις κινήσεις με τα χέρια, και πραγματικά θαυμάζουμε την ικανότητά του να κινείται σε ρυθμούς αγώνα, κάνοντας πραγματικά απίστευτα πράγματα που οι υπόλοιποι οδηγοί δεν θα μπορούσαν να φανταστούν.

Το δεύτερο video είναι συγκινητικό όσο και απόλυτα ενδεικτικό της αφοσίωσης αυτού του ανθρώπου σ' αυτό που  κάνει και στην επιμονή του να παραμείνει ενεργός ακόμα και χωρίς τα κάτω άκρα του. Τον βλέπουμε να συμμετέχει κανονικά στην διαδικασία της αλλαγής των οδηγών, και να αναλαμβάνει αυτός να ετοιμάσει τον επόμενο που θα οδηγήσει το αυτοκίνητο, κάνοντας ακριβώς ότι θα έκανε και ένας "κανονικός" άνθρωπος. Πραγματικά μοναδικός και ίσως το απόλυτο παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης στην φωτεινή πλευρά της ζωής.