Δέσμευση SEAT και Conector στην καινοτομία (video)


Η SEAT και η εταιρεία Conector προωθούν ένα πρόγραμμα startups με εξειδίκευση στην αυτοκινητοβιομηχανία και την κινητικότητα. 

  • 21/7/2016

Η SEAT και η εταιρεία Conector προωθούν ένα πρόγραμμα startups με εξειδίκευση στην αυτοκινητοβιομηχανία και την κινητικότητα. Πέντε startups θα αποτελέσουν μέρος του πρώτου προγράμματος της SEAT και της Conector. Tα σχήματα που θα επιλεγούν θα εργαστούν στα κεντρικά γραφεία της SEAT στο Martorell και θα ακολουθήσουν τη μέθοδο Conector. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 19 Ιουλίου μέχρι και 19 Σεπτεμβρίου.

Η SEAT και η Conector ενώνουν τις δυνάμεις τους για να λανσάρουν ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα startup στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας και κινητικότητας. Το SEAT Accelerator by Conector θα προωθήσει πέντε startups στα αρχικά τους βήματα. Τα  γραφεία θα βρίσκονται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της SEAT στο Martorell, ενώ οι επιχειρηματίες θα έχουν την υποστήριξη και τη βοήθεια από την Ισπανική μάρκα και θα ακολουθήσουν τη μεθοδολογία της Conector.

Στη συνεχή δέσμευση της εταιρείας για καινοτομία στον τομέα του αυτοκινήτου, μέσω αυτής της συνεργασίας, η SEAT στοχεύει στην υποστήριξη επιχειρηματιών οι οποίοι ανακαλύπτουν νέες λύσεις στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και της κινητικότητας. Επιπλέον, η Conector εδραιώνει τη δέσμευσή της για συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και την προώθηση των εταιρικών accelerators. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της SEAT Luca de Meo, «συνεργασίες όπως αυτή με την Conector συνάδουν με το όραμα μας για το μέλλον της εταιρείας, να προωθήσουμε ένα οικοσύστημα κινητικότητας. Η νέα οικονομία μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο με τις συνεργασίες και την ενσωμάτωση πλατφορμών. Η προώθηση των startups θα μας προσφέρει τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε γνώσεις και να βρούμε τα καλύτερα ταλέντα. Τονώνουμε την ψηφιακή μας μεταμόρφωση». 

Για την Conector το ιδρυτικό μέλος Carlos Blanco δήλωσε, «αυτή η συμφωνία μεταξύ SEAT και Conector εδραιώνει τη δέσμευσή μας για τους εταιρικούς accelerators και δείχνει ότι οι επιχειρήσεις πλησιάζουν με σταθερό ρυθμό τον ψηφιακό κόσμο. Οι εταιρικοί accelerators είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τις μεγάλες εταιρείες ώστε να επιταχύνουν την ψηφιακή τους μεταμόρφωση, να συμμετάσχουν στο οικοσύστημα των startups και να αποκτήσουν γνώση από πρώτο χέρι στις νέες τεχνολογικές λύσεις του τομέα τους».

 

Τι είναι το SEAT Accelerator by Conector

Το πρόγραμμα SEAT Accelerator by Conector θα επιταχύνει έργα που εμπλέκουν την αυτοκινητοβιομηχανία, την κινητικότητα και τα  logistics. Όλα τα έργα πρέπει να προταθούν από μία καθιερωμένη εταιρεία, να μπορούν να αναπτυχθούν και να είναι ικανά να επεκταθούν διεθνώς, να προβάλουν ένα προϊόν ή υπηρεσία που υπάρχει ήδη στην αγορά και να παρουσιάσουν τις αρχικές μετρήσεις απόδοσης. Επίσης, πρέπει να υπάρχει μία ομάδα που να απασχολείται σε πλήρες ωράριο και ένας ξεκάθαρος επικεφαλής. 

Μία επιτροπή αποτελούμενη από managers της SEAT και τους συνεργάτες της Conector θα ξεχωρίσουν τα έργα που θα παρουσιαστούν στο Startup Day, την εκδήλωση όπου θα επιλεγούν τα πέντε startups που θα προωθηθούν. 

Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες θα περάσουν πέντε μήνες στα γραφεία της SEAT στο Martorell εργαζόμενοι πάνω στην στρατηγική ανάπτυξης και πωλήσεων και θα εργστούν σε τομείς που απαιτούν βελτίωση μαζί με τους μέντορες τους από την Conector και τη SEAΤ. Επιπρόσθετα, θα έχουν βοήθεια από συνεργαζόμενες εταιρείες, συνεχή εκπαίδευση και θα συμμετάσχουν σε ένα από τα καλύτερα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της χώρας. 

Η Demo Day θα λάβει χώρα στο τέλος του προγράμματος, μία εκδήλωση κατά την οποία οι επιχειρηματίες θα παρουσιάσουν το έργο τους σε κορυφαίες επιχειρήσεις και επενδυτές. Επίσης, θα είναι μία ευκαιρία για να προκύψουν πιθανές συνέργιες μεταξύ των startups και της SEAT.