Διαβάστε πως ο Kim Jong-un, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας απέκτησε τις θωρακισμένες Mercedes S-Class


Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και σενάρια από ταινία δράσης και περιπέτειας με πρωταγωνιστές διεθνές κύκλωμα λαθρεμπόρων.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/7/2019

Τα αυτοκίνητα που προτιμά για τις μετακινήσεις του ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Kim Jong-un είναι διάφορες S-Class της Mercedes, οι οποίες φυσικά και είναι όλες θωρακισμένες.

Το θέμα εδώ είναι πως κανονικά τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα δεν θα έπρεπε να είναι καν στην κατοχή του, μιας και ισχύει το εμπάργκο ειδών πολυτελείας για τη Βόρειο Κορέα. Ταυτόχρονα και η ίδια η Mercedes δεν μπορούσε να απαντήσει πως τα αυτοκίνητα βρέθηκαν στην κατοχή του Kim Jong-un.

Λογικό μιας και για να φτάσουν στην Πιονγιάνγκ, πρωτεύουσα της χώρας, ακολουθήθηκαν πρακτικές και μέθοδοι που συνήθως εφαρμόζονται από λαθρέμπορους. Σημείο εκκίνησης του ταξιδιού των πολυτελών λιμουζινών ήταν το λιμάνι του Ρότερνταμ και η επόμενη στάση τους κάποιο κινέζικο λιμάνι, όπου έφτασαν μετά από ταξίδι διάρκειας 41 ημερών.

Εκεί μεταφορτώθηκαν σε άλλο πλοίο με προορισμό την Ιαπωνία και εκεί μπήκαν σε τρίο βαπόρι που μετά από μέρες έδεσε σε λιμάνι της Νοτίου Κορέας. Εκεί συμπωματικά ήταν και ένα ρωσικό πλοίο που παρέλαβε τα αυτοκίνητα και σαλπάροντας μεταβλήθηκε σε «φάντασμα» μιας και έκλεισε όλα τα συστήματα εντοπισμού του.

Τα ξανάνοιξε στο ρωσικό λιμάνι του Βλαδιβοστόκ, στο αεροδρόμιο του οποίου την ίδια μέρα είχαν προσγειωθεί μεταφορικά αεροπλάνα της Βορείου Κορέας…