Διάδοχος Bugatti Chiron: Το κοντέρ «πρόδωσε» την εξωφρενική τελική ταχύτητα που θα έχει (photo)


Μια νέα εικόνα, που σχετίζεται με τον διάδοχο της Bugatti Chiron, κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει το αναλογικό κοντέρ του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Bugatti - Marques Brownlee - The Supercar Blog
  • 15/5/2024

Η Bugatti ανακοίνωσε πριν μερικούς μήνες ότι ο διάδοχος του εμβληματικού κινητήρα W16 που αποχαιρέτησε την γκάμα της θα είναι ένας κινητήρας V16 που θα αποτελεί μέρος υβριδικού κινητήριου συνόλου και θα τοποθετηθεί κάτω από το κάλυμμα του διαδόχου της Chiron.

Οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το νέο μοντέλο έχουν ήδη έρθει στο φως, με το νέο δημιούργημα των Γάλλων να κάνει την εμφάνισή του μπροστά στον φακό των κατασκόπων φωτογράφων, κάνοντας δοκιμές παρουσία μηχανικών της Rimac. Πρόκειται για ένα κοινό πόνημα των δύο εταιρειών που θα συνδυάσει την εμπειρία της Bugatti στην κατασκευή θερμικών κινητήρων με την τεχνογνωσία των Κροατών στο κομμάτι του ηλεκτρισμού.

Τώρα, μια νέα εικόνα που σχετίζεται με τον διάδοχο της Chiron κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Αυτή δείχνει το αναλογικό κοντέρ του νέου μοντέλου, το οποίο θα φτάνει μέχρι τα 550 km/h. Η σχετική φωτογραφία δημοσιεύτηκε από τον YouTuber Marques Brownlee, γνωστός κι ως MKBHD, που ασχολείται κυρίως με τη δοκιμή προϊόντων τεχνολογίας κι αυτοκινήτων.

Marques Brownlee - The Supercar Blog
Marques Brownlee - The Supercar Blog

Το σκίτσο του κοντέρ έχει τοποθετηθεί πάνω σε ένα κουτί, το οποίο παραδόθηκε στον Brownlee για προωθητικούς λόγους. Η διάθεση της Bugatti να δημιουργήσει ένα hypercar που θα υπηρετεί τους πελάτες της με τον πιο παραδοσιακό αλλά και τεχνολογικά εξελιγμένο τρόπο, είναι ξεκάθαρη.

Σύμφωνα με το The Supercar Blog, θα κατασκευαστούν μόλις 250 μονάδες του οχήματος, δηλαδή οι μισές σε σχέση με την παραγωγή της Chiron. Η μείωση στην παραγωγή αναμένεται να φέρει αύξηση στην τιμή, με το ίδιο μέσο να αναφέρει ότι το κόστος του νέου «διαμαντιού» της Bugatti θα ξεπερνά τα 4,5 εκατ. ευρώ.

Ξένα δημοσιεύματα υποστηίζουν ότι ο νέος κινητήρας V16 έχει χωρητικότητα 8,3 L και θα συνοδεύεται από 3 ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική ισχύς αναμένεται να ξεπεράσει εκείνη του εμβληματικού W16, ο οποίος άγγιζε έως και τα 1.600 PS.

Όλες οι πληροφορίες σχετικά με το νέο εγχείρημα της Bugatti και της Rimac θα αποκαλυφθούν στις 20 Ιουνίου, όποτε κι η εταιρεία θα παρουσιάσει τον διάδοχο της Chiron, ολοκληρώνοντας επίσημα ένα από τα πιο εμβληματικά κεφάλαια της μακράς ιστορίας της.

Πηγή: The Supercar Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mate Rimac: «Τo 0-100 km/h σε 1 sec είναι εφικτό, αλλά...»

Η Bugatti Chiron Super Sport γίνεται «Κόκκινος Δράκος» και ταξιδεύει στη Σιγκαπούρη

Αυτή είναι η τελευταία Bugatti Chiron με 1.500 PS - Ποιος την αγόρασε (photos)