Διακόπτεται η παραγωγή του 3θυρου Polo


Η γερμανική εταιρεία πιθανότατα θα σταματήσει την κατασκευή του τρίθυρου Polo καθώς η ζήτηση είναι μικρή

  • 9/3/2015

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από στελέχη της Volkswagen, η γερμανική εταιρεία πιθανότατα θα σταματήσει την κατασκευή του τρίθυρου Polo καθώς η ζήτηση για τη συγκεκριμένη εκδοχή του supermini μοντέλου είναι μικρή.

Αν, τελικά, η πρόθεση γίνει πράξη, αυτό θα συμβεί από το 2017 και έπειτα, όταν θα παρουσιαστεί η καινούργια «γενιά» του Polo (η έκτη κατά σειρά), οπότε το επόμενο Polo (το οποίο θα βασίζεται στην «πλατφόρμα “MQB”)» θα διατίθεται μόνο με πεντάθυρο αμάξωμα.

Βάσει όσων έγιναν γνωστά, η απόφαση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο μείωσης του λειτουργικού κόστους της Volkswangen. Θυμίζουμε ότι το επιχειρηματικό πλάνο που εκπονήθηκε το 2013 έθεσε ως στόχο τη μείωση αυτού ως το 2017 κατά πέντε δις ευρώ ετησίως.

Το Polo είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά μοντέλα στη Γηραιά ήπειρο, ανεξαρτήτως κατηγορίας, και το δεύτερο της VW στην πρώτη τετράδα των πωλήσεων. Με όσα ανακοινώνει η «JATO Dynamics», πέρσι το Polo ήταν στην τέταρτη θέση των πιο εμπορικών μοντέλων στην Ευρώπη, πίσω από το VW Golf, το Ford Fiesta και το Renault Clio (σημ.: τα στοιχεία αφορούν τις συνολικές, ετήσιες πωλήσεις).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel», το όφελος από την κατάργηση της τρίθυρης έκδοσης του Polo αναμένεται να φτάσει 200.000.000 ευρώ. Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι τα στελέχη της VW σκέφτονται να σταματήσουν και την παραγωγή του Beetle καθώς και αυτό το μοντέλο δεν είναι κερδοφόρο. Ωστόσο, για την τελευταία πληροφορία δεν κατονομάζεται η πηγή αυτής. Θυμίζουμε ότι τα ανώτατα στελέχη της Volkswagen ήδη αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή του Eos.