Διαρροή: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Βenz C-Class


Λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση στα διεθνή Media, διέρρευσαν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα C-Class

  • 21/2/2021

H νέα C-Class της Mercedes-Benz είναι προ των πυλών και ήδη διέρρευσαν οι πρώτες φωτογραφίες από την τελική μορφή που θα έχει το νέο μοντέλο. Το οποίο όπως βλέπουμε δανείζεται πολλά στοιχεία από ις μικρότερες A-Class (ιδίως στο πίσω μέρος) ενώ προσθέτει και στοιχεία από τα μεγαλύτερα μοντέλα, όπως η S-Class. 

Παραμένει ένα κλασικό σεντάν της μάρκας για την κατηγορία, αποφεύγει τις όποιες σχεδιαστικές υπερβολές, αρκούμενο σε κάποιες χαρακτηριστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως τα ιδιαίτερα φωτιστικά σώματα και την ανανεωμένη μάσκα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα εντελώς νέο ταμπλό στα πρότυπα της S-Class, με μία μεγάλη κεντρική κάθετη οθόνη για το σύστημα infotainment. Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί διακόπτες στο κέντρο του ταμπλό, και μπόλικοι αποθηκευτικοί χώροι, ενώ υπάρχει και ψηφιακός πίνακας οργάνων που "αιωρείται" πίσω από το τιμόνι.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MRA, με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, και με προαιρετική την αερανάρτηση. Θα υπάρχει βασική έκδοση με υβριδικό σύστημα στα 1.500 κ.εκ. και πιο πάνω δίλιτροι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου. 

Οι εκδόσεις EQ Boost θα έχουν mild hybrid σύστημα και θα υπάρχει και plug in υβριδική με μπαταρία στα 17 kWh και αυτονομία έως 70 χιλιόμετρα.

Η νέα C-Class θα εμφανιστεί σε όλες τις εκδόσεις αμαξωμάτων (μαζί και μία All Terrain υπερυψωμένη, συν οι SUV εκδόσεις GLC και GLC Coupe σε δεύτερο χρόνο) ενώ η AMG C63 θα είναι πλέον τετρακύλινδρη στα 2.000 κ.εκ. με ηλεκτρική υποβοήθηση και κοντά στα 500 άλογα.