Διαρροή: Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία του νέου ηλεκτρικού B-SUV της Jeep


Ξένο μέσο "τρύπωσε" στα γκαράζ της Jeep και εξασφάλισε την πρώτη φωτογραφία από το πρωτότυπο B-SUV πάνω στο οποίο αναπτύσσεται η νέα ηλεκτρική πρόταση της εταιρείας. Τι λένε οι φήμες για την ονομασία του;

  • 2/6/2022

Πριν από λίγους μήνες ο επικεφαλής του ομίλου Stellantis, Carlos Tavares, στο πλαίσιο της παρουσίασης του πλάνου «Dare Forward» που έγινε στο Amsterdamαποκάλυψε πως η Jeep ετοιμάζεται να εισέλθει στης άκρως ανταγωνιστικής κατηγορία των B-SUV μέσα από μία αμιγώς ηλεκτρική πρόταση.

Κάποιοι το βάφτισαν «Jeep Junior» ενώ εσωτερικά του ομίλου το όχημα πήρε την κωδική ονομασία Project 516 με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αναμένεται να είναι ελαφρώς μικρότερο σε διαστάσεις σε σχέση με το δημοφιλές Renegade.

Από τις πρώτες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον κατασκευαστή, ξεχώριζαν οι 7 κάθετες γρίλιες στην μπροστινή μάσκα καθώς και οι κλασικοί «φουσκωτοί» θόλοι των τροχών, ενώ θετικά σχόλια απέσπασε η σχεδίαση των πίσω φωτιστικών σωμάτων που θυμίζουν το γράμμα «Χ».

Όσο περνούσε ο καιρός και περισσότερες πληροφορίες έβγαιναν στη δημοσιότητα, μάθαμε πως το νέο μοντέλο δεν θα χτιστεί πάνω στην νέα πλατφόρμα STLA Small αλλά στην δεύτερη γενιά της eCMP, μιας και η πρώτη δεν αναμένεται να είναι έτοιμη πριν από το 2026.

Το πρωτότυπο Β-SUV της Jeep από τη φωτογραφία που δημοσίευσε το autopareri.com
Το πρωτότυπο Β-SUV της Jeep από τη φωτογραφία που δημοσίευσε το autopareri.com

Πριν από λίγες ώρες το autopareri.com βρήκε τρόπο να "τρυπώσει" στα γκαράζ της Jeep και να εξασφαλίσει την πρώτη φωτογραφία από το πρωτότυπο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται η νέα B-SUV πρόταση.

Παρά το βαρύ καμουφλάζ η συνολική σχεδίαση θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το αυτοκίνητο που μας είχε δείξει η Jeep στις αρχές Μαρτίου. Η γωνία της φωτογραφίας το μόνο που μας αφήνει να δούμε ξεκάθαρα είναι ο σχεδιασμός των μπροστινών φωτιστικών σωμάτων τα οποία δεν θα έχουν το κλασικό στρογγυλό σχήμα αλλά θα φέρουν στο προσκήνιο μια νέα προσέγγιση.

To Willys Jeepster του 1950
To Willys Jeepster του 1950

Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι η Jeep σκοπεύει να βγάλει από το… ντουλάπι την ονομασία Jeepster για να "βαφτίσει" τη νέα B-SUV πρόταση. Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και συνόδευσε την ανοιχτή, premium έκδοση του Willys. Εσχάτως η Jeep την χρησιμοποίησε και για μία ειδική έκδοση του Renegade.

Όπως και αν ονομαστεί, το νέο ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να αποκαλυφθεί μέσα στο 2023 ενώ μέχρι τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρωτότυπο θα συλληφθεί εκ νέου από τον φωτογραφικό φακό και έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε περισσότερα από τα στοιχεία που θα το συνοδεύσουν.

Πηγή: moparinsiders.com